V vrečki ni artiklov.

Zamolčana Istra - Kaj nam je bilo Slovencem do sedaj prikrito?

Zamolčana Istra - Kaj nam je bilo Slovencem do sedaj prikrito? Franc Kunej

Slovenci smo v Istri avtohtono prebivalstvo. Prejšnje stoletje je bilo za nas še posebno viharno. Bili smo mali narod, zato so z nami počeli, kar se jim je zahotelo - najprej tujci, potem slovanski bratje. Taka je pač usoda. Zaskrbljujoče pri tem pa je, da smo k temu veliko prispevali tudi sami. Namesto da bi se borili za svojo zgodovinsko in kulturno dediščino, za svojo narodnostno pravico do ozemlja, na katerem smo stoletja živeli, smo to prepustili voditeljem, ki so zaradi lastnih interesov popolnoma zanemarili nacionalni interes. Načrtno prilaščanje Istre je potekalo prikrito....
 
Cena: 13,00 €

Podrobnosti artikla

ISBN 961-652-524-7
Leto izdaje 2006
Število strani 240
Dimenzije 14,5 x 20,5
Avtor Franc Kunej
Vezava Ne
Izdal Debora
Kategorija Notranja politika

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

VANDA

Objavljeno 12.09.2014

Ne moreš verjet, da je vse to res, kar je napisano

Ne moreš verjet, da je vse to res, kar je napisano v tej knjigi, ampak avtor to podkrepi, o tem se premalo govori in se verjetno tudi ne bo, mlajše generacije o tem ne vedo takorekoč nič in jih niti ne briga.Sicer pa koliko je še ta pravih Slovencev.

JOZICA

Objavljeno 12.09.2014

Ze po uvodu lahko sklepam, da je knjiga odlicna in

Ze po uvodu lahko sklepam, da je knjiga odlicna in bi jo nujno morali prebrati vsi Slovenci, sicer bomo res slej kot prej spuhteli v zrak. Morda se boste "izdajaci lastnega naroda" vsaj od Hrvatov naucili, kako je treba ljubiti in scititi domovino in svojo kulturno dediscino (posebno tiste butale, ki se na Balkan obesate!).

Oglejte si tudi