V vrečki ni artiklov.
.Zavedanje

Zavedanje

Duhovnost pomeni prebujenost. Mnogi, četudi se tega ne zavedajo, spijo. Rodijo se speči, živijo speči, speči se poročijo, speči vzgajajo otroke, tudi umro speči, ne da bi se sploh kdaj prebudili. Nikoli se ne zavedajo lepote tega, kar imenujemo "človeško življenje".

Znano je, da so vsi mistiki - pa naj gre za katoličane, kristjane ali nekristjane in ne glede na to, kakšna je njihova religija, - soglasni v tem: da je vse dobro, da je vse vredu. Četudi je vse zmedeno, je vse dobro. Pravzares čuden paradoks. Toda žalostno je, da se večina nikoli ne zaveda, da je vse dobro, ker spijo. Tlači jih mora.

Knjiga je postala klasika takoj po izidu. Tako gledajo nanjo vsaj tisti, ki so jo skozi leta prebrali po dvakrat ali večkrat. Lahko bi ji rekli tudi esejistična humoristična grozljivka v gledališču ega, saj duhovito obravnava vsa področja, kjer se ljudje istovetimo z vsem, kar nismo.

"Grozljivost" pride do izraza, ko nam avtor iz stavka v stavek brezkompromisno osvetljuje, da sploh nič od vsega nismo in da so vse identitete namišljene, čeprav niso njihove posledice (trpljenje in nasilje) prav nič namišljene, ampak krvavo resnične. Svoboda nastopi šele, ko so identitete v praksi prepoznane kot zgolj relativne in prividne utrdbe ega.

978-961-6748-47-6 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/z/a/zavedanje_1.jpg 978-961-6748-47-6
12 EUR 2021-09-24 Zaloga: Na zalogi

.Zavedanje

.Zavedanje Anthony De Mello

Izšel je 2. natis priljubljene knjige Zavedanje, avtorja Anthonyja de Mella. Po svetu je postal priljubljen kot duhovni pisatelj. Pisal je lahkotno, konkretno, slikovito, humoristično, a hkrati izzivalno. Prebuditi namreč želi človeka, ki si zastavlja temeljna življenjska vprašanja o sreči, trpljenju, tesnobi, osvoboditvi, ljubezni.
Cena: 12,00 €

Podrobnosti artikla .Zavedanje

ISBN 978-961-6748-47-6
Leto izdaje 2017
Število strani 176
Dimenzije 10,5 x 20,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba Dravlje
Avtor Anthony De Mello

O avtorju .Zavedanje

Anthony De Mello

Anthony De Mello

Anthony de Mello (1931-1987) je bil Indijski jezuit, mistik in duhovni pisatelj. Njegova predavanja in seminarji so pri mnogih ljudeh povzročili globoke notranje spremembe. Bil je zabavljač, pripovedovalec zgodb in izzivalec.

Več o Anthony De Mello

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(5)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

SPELA

Objavljeno 12.09.2014

knjiga, ki jo je vredno prebrati vsakič znova in

knjiga, ki jo je vredno prebrati vsakič znova in katera je ob desetem branju še vedno tako dobra kot ob prvem.

GOST

Objavljeno 12.09.2014

Odlična knjiga. Žal mi je le lahko da je nisem

Odlična knjiga. Žal mi je le lahko da je nisem prej prebrala. Ključ do mira v življenju je točno to kar piše de Mello. Odlični primeri in pojasnitve. Pripočam tudi njegove ostale knjige. Mojčica

MAJA

Objavljeno 12.09.2014

Prišla je točno v trenutku, ko sem to potrebovala.

Prišla je točno v trenutku, ko sem to potrebovala. In razbila vse iluzije, ki so se nagrmadile v meni skozi leta. Ko odvržeš vse, prideš v stik z resničnostjo. Zopet si srečen. Brezpogojno. Vse to želim tudi vam.

JULIJA

Objavljeno 12.09.2014

Knjigo sem prebrala že pred leti, pa jo bom še

Knjigo sem prebrala že pred leti, pa jo bom še enkrat. Najbolj v spominu mi je ostala zgodba, ko je lev odraščal med ovcami, je tudi sam mislil, da je ovca, bil je nežen in igriv, ter je veselo poskakoval v čredi, dokler se nekega dne ni zagledal v odsevu vode in ugotovil, da je drugačen!!! Vse nam je dano, le izkoristiti je treba talente!

JOŽI

Objavljeno 12.09.2014

Luštna knjiga, za nasmeh na ustih ..

Luštna knjiga, za nasmeh na ustih ..

JOŽEF

Objavljeno 12.09.2014

zelo poučna knjiga ta človeka postavi v

zelo poučna knjiga ta človeka postavi v razmišlanju na realna tla
lJože

.Zavedanje

Oglejte si tudi