Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

.Zavedanje

na zalogi pri dobavitelju- dobava 5-7 dni.
SKU
978-961-6748-47-6
Dodaj v primerjavo
Cena 12,00 €

Izšel je 2. natis priljubljene knjige Zavedanje, avtorja Anthonyja de Mella. Po svetu je postal priljubljen kot duhovni pisatelj. Pisal je lahkotno, konkretno, slikovito, humoristično, a hkrati izzivalno. Prebuditi namreč želi človeka, ki si zastavlja temeljna življenjska vprašanja o sreči, trpljenju, tesnobi, osvoboditvi, ljubezni.

Dodaj na seznam želja

Zavedanje

Duhovnost pomeni prebujenost. Mnogi, četudi se tega ne zavedajo, spijo. Rodijo se speči, živijo speči, speči se poročijo, speči vzgajajo otroke, tudi umro speči, ne da bi se sploh kdaj prebudili. Nikoli se ne zavedajo lepote tega, kar imenujemo "človeško življenje".

Znano je, da so vsi mistiki - pa naj gre za katoličane, kristjane ali nekristjane in ne glede na to, kakšna je njihova religija, - soglasni v tem: da je vse dobro, da je vse vredu. Četudi je vse zmedeno, je vse dobro. Pravzares čuden paradoks. Toda žalostno je, da se večina nikoli ne zaveda, da je vse dobro, ker spijo. Tlači jih mora.

Knjiga je postala klasika takoj po izidu. Tako gledajo nanjo vsaj tisti, ki so jo skozi leta prebrali po dvakrat ali večkrat. Lahko bi ji rekli tudi esejistična humoristična grozljivka v gledališču ega, saj duhovito obravnava vsa področja, kjer se ljudje istovetimo z vsem, kar nismo.

"Grozljivost" pride do izraza, ko nam avtor iz stavka v stavek brezkompromisno osvetljuje, da sploh nič od vsega nismo in da so vse identitete namišljene, čeprav niso njihove posledice (trpljenje in nasilje) prav nič namišljene, ampak krvavo resnične. Svoboda nastopi šele, ko so identitete v praksi prepoznane kot zgolj relativne in prividne utrdbe ega.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6748-47-6
Leto izdaje 2017
Število strani 176
Dimenzije 10,5 x 20,0
Vezava Mehka
Izdal Založba Dravlje
Avtor Anthony De Mello
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:.Zavedanje
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Zavedanje

Cena 12,00 €