Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Zbogom, soodvisnost

Na zalogi
SKU
961-90779-0-3
Dodaj v primerjavo
Cena 23,90 €

Knjigo bi morali na razne načine ponuditi vsem slovenskim ženam, saj jih je večina posredno ogrožena zaradi alkoholizma. Vsaka, ki bo knjigo zelo pozorno prebrala, bo spoznala, da živi človeka nevredno življenje, da ni dostojanstvena oseba in da mora takoj nekaj storiti.

Dodaj na seznam želja

Odvisnost

Kot je preroško zapisal dr. Janez Rugelj že leta 1999, je soodvisnost oblika nevroze, ko soodvisnik stopa v partnerski odnos z odvisnikom. Nastopa v mazohistični (trpeči) vlogi, stisko trpljenja pa redno razbremenjuje v občasnih sadističnih izbruhih. Tako životari med mazohistično pohlevnostjo (vdanostjo v usodo po zgledu cankarjanske matere) in triumfom sadističnih izbruhov, običajno v obliki prostaškega zmerjanja, ki ga denimo redno prakticirajo žene alkoholikov. Teh je na Slovenskem okrog 200.000, kar dovolj zgovorno kaže na široko razširjenost te nevrotične motnje.

Knjigo bi morali na razne načine (tudi preko župnišč) ponuditi vsem slovenskim ženam, saj jih je večina posredno ogrožena zaradi alkoholizma. Vsaka, ki bo knjigo zelo pozorno prebrala, bo spoznala, da živi človeka nevredno življenje, da ni dostojanstvena oseba in da mora takoj nekaj storiti. To pomeni, da bo knjiga vsaki soodvisni osebi pomagala, da se ji soodvisniško življenje zagnusi. V tem je tudi poglavitna odlika knjige.

To ni knjiga, ki bi vas naučila pomagati svojemu alkoholiku (hazarderju, deloholiku, zasvojencu s hrano, spolnostjo, upornemu najstniku, kriminalcu, domačemu nevrotiku.) ... to je knjiga o vaši največji in hkrati morda najbolj zapostavljeni odgovornosti – odgovornosti do samih sebe; o tem, kaj lahko naredite zase.

Vsebina: 

KAJ JE SOODVISNOST IN KDO JE SOODVISEN? 
Jessicina zgodba 
Druge zgodbe 
Soodvisnost 
Značilnosti soodvisnosti 

KAKO POSKRBETI ZASE? 
Čustvena distanca 
Naj vas ne premakne vsaka sapica 
Osvobodite se 
Ne bodite več žrtev 
Neodvisnost 
Živite svoje življenje
Imejte ljubezensko razmerje s seboj
Naučite se umetnosti sprejemanja
Čutite svoja čustva
Jeza
Da, lahko mislite s svojo glavo 
Postavite si svoje cilje 
Komunikacija 
Ravnajte se po programu Dvanajstih stopnic 
Drobnarije 
Naučimo se ponovno živeti in ljubiti 

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 961-90779-0-3
Leto izdaje 1999
Število strani 242
Dimenzije 15,00 x 20,00
Vezava Trda
Izdal Orbis
Avtor Melody Beattie
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Zbogom, soodvisnost
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Zbogom, soodvisnost

Cena 23,90 €