Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Zdrava sredozemska prehrana

na zalogi pri dobavitelju- dobava 5-7 dni.
SKU
6893
Dodaj v primerjavo
Cena 12,10 €
Sredozemska prehrana je vzorec zdravega prehranjevanja. Zato sebi in svojim prijateljem kuhajmo sezonsko zelenjavo, pripravljeno z obilo česna in čebule, pozimi pa ne pozabimo na fižolovo in lečno juho ter sirove pite. Sadje in sveže solate pa ponudimo pri vsakem obroku. Taka hrana ne povečuje telesne teže in varuje tudi pred srčno-žilnimi boleznimi. Pri kuhanju po sredozemsko je nepogrešljivo aromatično oljčno olje, ki je sredozemski prehrani zagotovilo sloves najbolj zdrave kuhinje na svetu. Namesto mesa ponudimo veliko rib in morskih sadežev. Že od nekdaj je znano, da je riba nemastna in zdrava hrana, ki vsebuje veliko hranljivih snovi in vitaminov. Znano je reklo o ribi: ""Dobra za oči - vsebuje fosfor, za kri - znižuje holesterol in možgane - vsebuje vitamin E."" Raziskave potrjujejo, da vse te koristne lastnosti lahko pripišemo maščobnim kislinam omega-3, ki so v ribah in ribjem olju. Sredozemsko obedovanje je počasno grizljanje različnih manjših jedi, ki so podobne našim predjedem in je predvsem raznoliko. Tak način prehranjevanja godi okusu in poskrbi, da je obed lahkoten...
Dodaj na seznam želja

Sredozemska prehrana je vzorec zdravega prehranjevanja. Zato sebi in svojim prijateljem kuhajmo sezonsko zelenjavo, pripravljeno z obilo česna in čebule, pozimi pa ne pozabimo na fižolovo in lečno juho ter sirove pite. Sadje in sveže solate pa ponudimo pri vsakem obroku. Taka hrana ne povečuje telesne teže in varuje tudi pred srčno-žilnimi boleznimi.
Pri kuhanju po sredozemsko je nepogrešljivo aromatično oljčno olje, ki je sredozemski prehrani zagotovilo sloves najbolj zdrave kuhinje na svetu.
Namesto mesa ponudimo veliko rib in morskih sadežev. Že od nekdaj je znano, da je riba nemastna in zdrava hrana, ki vsebuje veliko hranljivih snovi in vitaminov. Znano je reklo o ribi: ""Dobra za oči - vsebuje fosfor, za kri - znižuje holesterol in možgane - vsebuje vitamin E."" Raziskave potrjujejo, da vse te koristne lastnosti lahko pripišemo maščobnim kislinam omega-3, ki so v ribah in ribjem olju.
Sredozemsko obedovanje je počasno grizljanje različnih manjših jedi, ki so podobne našim predjedem in je predvsem raznoliko. Tak način prehranjevanja godi okusu in poskrbi, da je obed lahkoten...

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 961-6280-04-X
Leto izdaje 1998
Število strani 143
Dimenzije 12,5 x 19,5
Izdal Ara
Avtor Jean Barilla
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Zdrava sredozemska prehrana
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Zdrava sredozemska prehrana

Cena 12,10 €