V vrečki ni artiklov.
Zdrave misli, zdravo življenje - Nič ne upravičuje trpljenja po nepotrebnem Kaj morate narediti, da bodo vaše misli zdrave in varno daleč od nerazumskih vzorcev, ki vam povzročajo toliko bolečine? Walter Riso je z dolgoletnim terapevtskim delom spoznal dvoje: naše misli so vzrok za trpljenje, vendar smo zmožni negativne miselne tokove obrniti sebi v prid. Človeški razum ni nepristranski niti nezmotljiv, kadar je treba predelati neko informacijo. Sreča pa je, da smo sposobni zavedanja lastnih napak. Tako se lahko »odučimo«, česar smo se nekoč (napačno) naučili. Spremenite miselne vzorce, da boste o sebi začeli razmišljati bolj zavedno in zdravo. Walter Riso (1951) že trideset let dela kot klinični psiholog, to pa dopolnjuje s predavanji na univerzi. Objavlja znanstvene članke in znanje o temah iz psihologije širi v različnih medijih. Njegove knjige delujejo kot cepivo proti človeškemu trpljenju, saj v njih ponuja zdrave miselne vzorce za vsako življenjsko obdobje. Živi v Barceloni. Kratek uvod Človekove misli imajo dvojno sposobnost. V njih prebivata dobro in zlo, norost in razum, sočutje in neusmiljenost. Ustvarijo lahko najbolj bleščečo lepoto ali najhujše uničenje, povzročijo najbolj plemenita in nesebična dejanja ali odgovarjajo za najbolj krut egoizem. Misli lahko zgradijo ali zrušijo spoštovanje, ljubijo ali sovražijo, se veselijo ali žalostijo, rešijo ali ubijejo, sanjajo do višav ali obupajo do samomora. V tej knjigi bomo spoznali, da človekove misli niso le zapleteno orodje za obdelavo informacij. Kot uči Buda, so tudi glavni krivec za naše trpljenje. Konflikt je jasen: ne moremo jih uničiti niti se jim dokončno odpovedati, prav tako pa ne moremo mirno sprejeti norosti in nerazumnosti. Nikakor pa zapletenost misli ne upravičuje sprijaznjenja z življenjem, polnim nezadovoljstva, strahov in negotovosti. Kaj lahko torej naredimo? Spodbudimo misli, da se zazrejo vase, brez krink in samoprevar, in odkrijejo vse, kar je pri njihovem delovanju absurdno, neuporabno ali nevarno. Dosežemo, da bodo presenečene nad lastno neumnostjo... 978-961-0121-71-8 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/z/d/zdrave-misli-front.jpg 978-961-0121-71-8
19.95 EUR 2020-07-18 Zaloga: Na zalogi

Zdrave misli, zdravo življenje - Nič ne upravičuje trpljenja po nepotrebnem

Zdrave misli, zdravo življenje - Nič ne upravičuje trpljenja po nepotrebnem Walter Riso

Kaj morate narediti, da bodo vaše misli zdrave in varno daleč od nerazumskih vzorcev, ki vam povzročajo toliko bolečine? Walter Riso je z dolgoletnim terapevtskim delom spoznal dvoje: naše misli so vzrok za trpljenje, vendar smo zmožni negativne miselne tokove obrniti sebi v prid. Človeški razum ni nepristranski niti nezmotljiv, kadar je treba predelati neko informacijo. Sreča pa je, da smo sposobni zavedanja lastnih napak. Tako se lahko »odučimo«, česar smo se nekoč (napačno) naučili. Spremenite miselne vzorce, da boste o sebi začeli razmišljati bolj zavedno in zdravo.
Cena: 19,95 €

Podrobnosti artikla Zdrave misli, zdravo življenje - Nič ne upravičuje trpljenja po nepotrebnem

ISBN 978-961-0121-71-8
Leto izdaje 2012
Število strani 192
Dimenzije 14,0 x 22,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba Mladinska knjiga d.d.
Avtor Walter Riso

O avtorju Zdrave misli, zdravo življenje - Nič ne upravičuje trpljenja po nepotrebnem

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

Anonimno

Objavljeno 25.08.2017

Vse se da, če se hoče!

Vse se da, če se hoče!