V vrečki ni artiklov.
Zdravi možgani

Zdravi možgani

Mnoštvo mikrobov in bakterij, tako dobrih kot slabih, pomembno vpliva na človekovo razpoloženje, libido, metabolizem, imunski sistem in zdravje možganov. V knjigi Zdravi možgani nam je avtor pojasnil izvor in pomembnost teh mikroskopsko majhnih organizmov, ki so naravno prisotni v človeškem telesu in so, kot dokazujejo številne raziskave, ključnega pomena za splošno dobro počutje in duševno zdravje človeka. Na podlagi najnovejših znanstvenih dognanj pa Perlmutter poveže delovanje svojstvenega sistema bakterij v človeškem telesu z zdravjem možganov. Pojasni nam vplive, ki ga ima delovanje gastrointestinalnega trakta na nastanek in razvoj številnih degenerativnih bolezni živčnega sistema in možganov ter drugih psiholoških bolezenskih stanj, kot sta npr. depresija in tesnobnost.

 

6 korakov do zdravega življenja

V šestih razumljivih korakih avtor predstavi praktične načine, kako lahko okrepimo delovanje črevesja, hkrati pa knjiga vsebuje tudi konkreten prehranski načrt, s katerim boste ob vzpostavitvi ravnovesja vaše bakterijske flore poskrbeli tudi za zdravje vaših možganov.

 

Zdravi možgani je navdihujoča knjiga, ki vas skupaj s Požganimi možgani popelje na pot dolgoročnega vzdrževanja vitalnih in učinkovitih možganov.

Zdrava pamet nam narekuje, da si umivamo zobe, se redno gibljemo, zdravo jemo… Ko pa gre za zdravje možganov, običajno mislimo, da smo brez moči. Perlmutter trdi ravno nasprotno; sami lahko vplivamo na zdravje naših sivih celic, in sicer že s tem, da smo izbirčnejši pri sestavi jedilnika. Ogljikovi hidrati, še posebej tisti, ki vsebujejo veliko glutena in sladkorja, zvišujejo možnost razvoja možganskih bolezni, vse od demence, depresije, kroničnih glavobolov in hujših oblik, kot sta Parkinsonova in Alzhemeirjeva bolezen. S tem avtor klasično prehranjevalno piramido postavi na glavo in pravi; stran s kruhom, napolnite krožnike z jajci!

 

Nasveti za zdravje

Z nasveti v Zdravih možganih bodo vaši možgani ostali zdravi, čili in bistroumni, tveganje za razvoj bolezni, ki bi iz vas naredila mentalnega invalida in skrb za vas prevalila na vaše bližnje, pa se bo občutno zmanjšala. Bi radi tudi na stara leta ohranili zdrave možgane in zadržali prvovrstne intelektualne sposobnosti? Potem začnite brati to knjigo.

»Knjiga ponuja vse, kar morate vedeti o tem, da boste poskrbeli za zdravje svojih možganov – in zdravje svoje družine – takoj.«

– dr. Christiane Northrup, avtorica knjige Brezčasne boginje

 

»Ta knjiga je enostavno zaklad.«

 – dr. Bernie Siegel, avtor uspešnice The Art of Healing (Umetnost zdravljenja)

978-961-6954-90-7 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/z/d/zdravi_mo_gani.jpg 978-961-6954-90-7
26.9 EUR 2020-12-05 Zaloga: Na zalogi

Zdravi možgani

Zdravi možgani David Perlmutter

Moč črevesnih mikrobov za zdravje in zaščito vaših možganov - za vse življenje

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 134 zlatnikov = 1,34 €.
Že Hipokrat je trdil, da lahko zdravje človeka natančno opišemo po tem, ko izvemo, kaj se dogaja v njegovem črevesju. Avtor odmevne uspešnice Požgani možgani, v kateri je javnost razburkal z razkrivanjem povezave med pretiranim uživanjem ogljikohidratnih živil in sladkorja z zdravjem možganov, tokrat stopi še korak globlje – v črevesno mikrofloro, kar vse poveže z zdravjem in vitalnostjo človekovih možganov.
Cena: 26,90 €

Podrobnosti artikla Zdravi možgani

ISBN 978-961-6954-90-7
Leto izdaje 2017
Število strani 360
Dimenzije 21,0 x 15,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba UMco
Avtor David Perlmutter

O avtorju Zdravi možgani

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Zdravi možgani

Oglejte si tudi