Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Zdravilna moč česna

Na zalogi
SKU
9789616861823
Dodaj v primerjavo
Cena 14,90 €

Česen je eno najbolj zdravih živil. V tej knjigi je razlaga, kako krepi odpornost organizma in zmanjšuje dejavnike tveganja za srčnožilna obolenja, raka in druge najresnejše bolezni sodobnega časa; kako izberemo pravi pripravek; kako premaguje klice – pa tudi kako ne deluje, če ni pravilno pripravljen, vsaj narezan …

Dodaj na seznam želja

Zanimivi so tudi recepti za pripravo jedi, v katerih je česen pomembno živilo in so torej te jedi »zdravilne«. So pa tudi recepti za pripravo česnovih tinktur, namazov in drugih oblik konzerviranja česna.

Ampak česen prav pri vseh ni v čislih. Smrdeč zadah, prebavne težave … In surov niti ni najbolj učinkovit. V knjigi je razloženo, da je najučinkovitejši staran česnov izvleček, ki ima tudi znanstveno dokazan učinek na zdravje srca in ožilja. Česnove učinke proučujejo že zelo dolgo, a tudi z najmodernejšimi raziskovalnimi metodami zgolj potrjujejo, kar je že dolgo znano. Tako so na Univerzi v Alabami v ZDA razkrili mehanizme v česnu, ki pomagajo srcu. Proučevali so, kako strt česen vpliva na rdeče krvničke. Celice so pretvorile iz česna molekulo, ki ščiti krvne žile z zmanjšanjem vnetja in sproščanjem sten žil. Ameriški raziskovalci z Državne univerze v Pensilvaniji pa so potrdili, da staran česnov izvleček – česnovih strokov v koncentrirani obliki in brez vonja – zmanjšuje raven holesterola, krivca za srčnožilna obolenja, zaradi katerih vsako uro enega Slovenca doleti možganska kap ali infarkt.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616861823
Leto izdaje 2018
Število strani 216
Dimenzije 19,5 x 12,5
Vezava Mehka
Izdal Ara
Avtor Earl L. Mindell
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Zdravilna moč česna
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Zdravilna moč česna

Cena 14,90 €