Kako poteka zdravljenje raka? Je možno…Rak sodi med najzahrbtnejše in najpogostejše bolezni sodobnega sveta, kar pomeni, da je tudi zdravljenje raka zelo kompleksno. Rak se velikokrat konča tudi s smrtnim izidom in je v samem vrhu stopnje umrljivosti skupaj s kardiovaskularnimi boleznimi.

Zdravljenje raka (poznamo več vrst/oblik zdravljenje raka: zdravljenje raka na ščitnici, zdravljenje raka grla, zdravljenje raka z vitaminom c, zdravljenje raka s kisikom, zdravljenje raka s konopljo…) je odvisno od vrste raka, ki se ga diagnosticira, in kako zelo je že napredoval v trenutku, ko se ga odkrije.

Pri nekaterih pacientih se uporablja samo ena oblika zdravljenja raka, medtem ko se pri drugih uporablja kombinacija več vrst zdravljenja, recimo kemoterapija in obsevanje. Seveda je diagnoza raka za marsikoga nadvse mučna, zato je treba o svetovanem zdravljenju temeljito razmisliti in se posvetovati s svojim zdravnikom glede zdravljenju, ki je za posameznika najprimernejše.

V določenih primerih zdravljenje raka se uporabljajo operativni posegi, s katerimi se raka odstrani iz telesa, najpogosteje pa se uporabljata obsevanje (veliko obsevanja za ubijanje rakavih celic in zmanjševanje tumorjev) in kemoterapija, pri kateri se rakave celice ubija z močnimi zdravili. Za zdravljenje raka poznamo tudi imunoterapijo, ki pomaga imunskemu sistemu v boju proti raku, marsikdo pa se poslužuje tudi ciljno usmerjene terapije zdravljenje raka, ki je usmerjena v delovanje zoper spremembe v rakavih celicah, zaradi katerih rastejo, se delijo in širijo po telesu. Pri raku na dojkah in prostati se uporablja tudi hormonsko zdravljenje raka, ki za rast potrebuje prav hormone.

Poznamo tudi presaditve matičnih celic, ki pomagajo vzpostaviti matične celice, ki tvorijo kri, s čimer se pomaga pri zdravljenju raka rakavim bolnikom, ki so zaradi kemoterapije in obsevanja nastali brez njih. Precizna medicina pomaga zdravnikom izbrati najprimernejšo vrsto zdravljenja raka na podlagi genskega razumevanja bolezni. Onkologi v tem trenutku razvijajo tudi več eksperimentalnih vrst zdravljenja raka. Ker se rak nanaša na več vrst bolezni, je malo verjetno, da bomo kdajkoli razvili eno samo zdravilo za zdravljenje raka. Marsikdo se poslužuje tudi alternativne medicine (zdravljenje raka s konopljo, z bioenergijo…)

V knjižni rubriki  zdravljenje raka priporočamo knjige: Zdravljenje raka z marihuano, Premagani sovražnik - Biološko zdravljenje raka,  Zdravljenje raka in levkemije.

Zdravljenje raka (tudi alternativno)

X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.
Prikaži kot Mreža Seznam

12 elementov

na stran
Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

12 elementov

na stran
Nastavi padajočo smer
Back to Top