Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Zelišča in jagodičje

Na zalogi
SKU
9789610130956
Dodaj v primerjavo
Cena 22,98 €

Dragoceno znanje o zakladih, ki nam jih v naši neposredni bližini ponuja narava. Ljudje že od pradavnine vedo, kako zelišča in samorasle rastline in njihove plodove uporabljati kot hrano. Travniške rastline so uživali kot zdravo zelenjavo in z njimi so začinili jedi, na grmih so trgali sočne jagode, hranljive plodove in semena so našli tudi na drevesih, na primer lešnike, žir in pravi kostanj.

Dodaj na seznam želja

Jagode

Znanje, kaj je užitno in čemu se je treba izogibati, se je prenašalo med generacijami. V preteklih desetletjih pa se ni spremenil le naš življenjski slog, temveč tudi prehranjevalne navade. Še vedno sicer cenimo zeli in jagode, vendar brusnično marmelado in zeliščni liker praviloma kupimo v trgovini in ju le redki pripravijo v domači kuhinji iz sestavin, ki so jih sami nabrali. A v naravi so nam še vedno na voljo slastne samorasle zeli, iz katerih lahko pripravimo solato in z njimi nadomestimo tudi drugo zelenjavo, najokusnejše jagode na vejah grmov, drevesa pa ne služijo le kot senca, temveč tudi kot shramba užitnih poslastic.

Ko se odprejo grobo dlakavi popki borage (Borrago officinalis), se prikažejo nežne, nebesno modre cvetne zvezde. A te niso le lepe, temveč na jeziku razvijejo nežno zeliščni aromatičen okus.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789610130956
Leto izdaje 2014
Število strani 256
Dimenzije 14,6 x 20,8
Vezava Trda
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Avtor Helga Hoffmann
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Zelišča in jagodičje
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Zelišča in jagodičje

Cena 22,98 €