V vrečki ni artiklov.
Zen in umetnost doživljanja sreče

PREBERITE EKSKLUZIVNI INTERVJU Z AVTORJEM >>

Zen in umetnost doživljanja sreče

Preprosta in duhovita knjižica je jedrnato berilo za vsakogar, ki se spopada z vsakodnevnim stresom, ki stremi za duhovnim napredkom, in ki si prizadeva izboljšati svoje telesno, čustveno in duševno počutje. Dobrodejen je že sam pogled na nekoliko čudaškega trebušastega Budo na  naslovnici, čigar širok nasmeh je kar nalezljiv!

Zagotovo ste že slišali za rek, češ da sreča pride in hitro mine. In če temu niste verjeli, ste imeli še kako prav! Terapevt Chriss Prentis nam namreč z nazornimi razlagami dokazuje, da je sreča res na dosegu roke, in da lahko tudi sami dosežemo dolgotrajno stanje srečnega človeka, pa čeprav smo morda  prepričani, da nam življenje še malo ne prizanaša.

Vse kar se nam zgodi, je absolutno najboljši možno dogodek

Avtor nas najprej dobrohotno popelje onstran meja naših običajnih razmišljanj, in sicer z izhodiščno resnico, da smo mi sami ustvarjalci svojega lastnega življenja. Mi sami namreč uravnavamo potek dogodkov v svojem življenju, in to z osebno filozofijo, ki usmerja naše odzive. Razkrije nam tudi spoznanje,  da je sleherni dogodek, ki nas doleti, absolutno najboljši dogodek, ki se nam sploh lahko zgodi.  In to moramo razumeti dobesedno in ne v smislu, češ da je še tako slaba stvar za nekaj dobra. Med absolutno najboljše možne dogodke, ki se nam sploh lahko pripetijo, namreč spadajo tudi vsi tisti dogodki, ki nam prinašajo neprijetnosti, izgubo in bolečino… in ko si to enkrat to spoznanje vtisnemo v zavest, je tudi konec obžalovanja.

In od kod prihaja sreča? Vedno od znotraj in nikoli iz zunanjega sveta. Prikliče jo namreč prav naša miselna naravnanost, naše dojemanje zunanjih okoliščin.

Srečno življenje

Chriss Prentiss nam razkrije tudi to, kako razmišljati s celotnim telesom in zakaj je tako zelo pomembno, kakšne družabnike si izbiramo. Avtorjev nauk o tem, kako lahko na osnovi Univerzalnega zakona vzroka in učinka prenovimo svojo osebno filozofijo ter na ta način postanemo ustvarjalci svoje srečne prihodnosti, pa je morda največji dragulj te knjige. Avtor je črpal tako iz bogate zakladnice vzhodnjaške in zahodnjaške modrosti kot tudi iz sodobne znanosti. Razlago univerzalnih resnic pa je začinil še z duhovitim opisom svojih, včasih kar grozljivih izkušenj. Z pomočjo zgodb in nasvetov boste zaživeli srečno življenje - ne glede na situacijo v kateri ste.

Njegovemu povabilu, naj se pridružimo njegovemu radostnemu pogledu na svet, se nikakor ni moč upreti …

"Bistvena značilnost te knjige je, da verjetno na doslej najbolj izviren, zahodnjaškemu načinu razmišljanja prilagojen način izraža zenovski pogled na življenje. Tega sicer ne verjamemo zlahka, toda življenje pač ni tisto, kar MISLIMO, da je. Temeljna človekova zaznava je naravnana predvsem na minljivo bivanje v fizičnem svetu. Po vzorih iz okolice ga poskušamo čim bolj obvladovati s svojimi intelektualnimi sposobnostmi in verjamemo, da velja stvari podrediti logičnim razlagam. In kadar kaj ne deluje, si jih razum neredko preprosto izmisli. Toda ko smo sami s seboj – če smo dovolj iskreni – ugotovimo, da življenje pravzaprav kljub temu ne teče vedno v domišljeno, želeno in pričakovano smer. V ozadju tiho teče kompleksen proces izravnavanja naših karmičnih dolgov, ki jih sicer ne vidimo, a jih preprosto ne moremo zaobiti. Tok življenja nas tako ali drugače prisili, da se skozi težave spreminjamo, medtem pa ozaveščamo nova spoznanja. Težave imamo predvsem s sprejemanjem dejstva, da nas življenje včasih ne uboga. Naš um seveda ima možnost »svobodne« izbire, vendar takrat naši duši zmore naložiti tudi nova bremena. Tu seveda lahko izbiramo …

Zenovski tradicionalni pristop se pogosto zdi nekoliko vzvišen nad modrovanjem logikov in le-te rad šokira z navidezno nesmiselnimi ugankami. S preprosto mislijo, da vsako težavo sprejmemo z naravnanostjo, »da je to pač najbolje, kar se mi lahko zgodi, saj bom smisel šele doumel«, Chris Prentiss na izviren način presega zahodnemu bralcu pogosto težko prebavljive, običajne zenovske uganke. Ljudje smo različni, zato je tudi toliko različnih poti. Izkušnje kažejo, da na Zahodu zenovsko literaturo pogosto prebirajo svobodomiselni ljudje, ki jim niti ni toliko mar za budizem, temveč so nagnjeni k nenavadnim stvarem nasploh in imajo radi nekoliko šokantne efekte.

Ta knjiga bralca šokira zlasti z izvirno preprostimi povezavami iz vsakdanjega življenja in omogoča lažje sprejemanje neizrekljivega – tistega, kar smo nekje med vrsticami že izvedeli, morda tudi verjeli, a se nas tedaj ni dovolj globoko dotaknilo, ker ni bilo dovolj smiselnih povezav. Odlično napisana knjiga, toda ne pozabimo – zen je praksa. Uporabite ga."
Roman Leohar, učitelj ozaveščanja bivanja skozi AikiDo  --- več informacij www.aikido.si

978-961-92121-1-0 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/c/l/clipboard00_15.jpg 978-961-92121-1-0
15.9 EUR 2021-11-01 Zaloga: Na zalogi

Zen in umetnost doživljanja sreče

Zen in umetnost doživljanja sreče Chris Prentiss

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 111 zlatnikov = 1,11 €.
Preprosta in duhovita knjižica je jedrnato berilo za vsakogar, ki se spopada z vsakodnevnim stresom, ki stremi za duhovnim napredkom, in ki si prizadeva izboljšati svoje telesno, čustveno in duševno počutje. Dobrodejen je že sam pogled na nekoliko čudaškega trebušastega Budo na naslovnici, čigar širok nasmeh je kar nalezljiv!
Cena: 15,90 €
TOP 100

Podrobnosti artikla Zen in umetnost doživljanja sreče

ISBN 978-961-92121-1-0
Leto izdaje 2007
Število strani 155
Dimenzije 11,4 x 18,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Zavod Gaia planet
Avtor Chris Prentiss

O avtorju Zen in umetnost doživljanja sreče

Chris Prentiss

Chris Prentiss

Chriss Prentiss (uporablja tudi psevdonim Wu Wei) je soustanovitelj in soupravljavec Passagesa, centra za zdravljenje zasvojenosti z nedovoljenimi drogami v Malibuju v Kaliforniji, ter avtor knjige The Alcoholism and Addiction Cure: A Holistic Approach to Total recovery. Napisal je tudi ducat knjig o kitajski filozofiji in osebni rasti. 

Avtor je znan predvsem zaradi svojih interpretacij I Chinga ali Yi Jinga, saj je težko razumljive heksagrame približal širokemu krogu bralcev. Prentiss vodi tudi psihološko delavnico v južni Kaliforniji. Je pisec, producent in režiser igranih filmov. Z ženo Lyn živita v Malibuju v Kaliforniji.

Več o Chris Prentiss

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(25)
4
(1)
3
(2)
2
(1)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

Gost

Objavljeno 15.07.2021

Všeč mi je ta knjiga! V bistvu samo razloži in vam

Všeč mi je ta knjiga! V bistvu samo razloži in vam pomaga razumeti, da NIČ V vesolju ni napaka in da se stvari dogajajo z razlogom. Čeprav so v tem trenutku lahko težke stvari, bodite potrpežljivi, ker so stvari pogosto preoblečeni blagoslovi.

Karmen

Objavljeno 21.02.2020

Za znebiti se stresa in se posvetiti sebi, je to

Za znebiti se stresa in se posvetiti sebi, je to odlična knjiga. Priporočam vsem, ki imate stresno zasebno ali poslovno življenje.

Leni

Objavljeno 12.02.2020

Odlična knjižica za vse, ki bi se radi umirili.

Odlična knjižica za vse, ki bi se radi umirili. Sodoben tempo življenja je nor in potrebujemo malce umirjenosti svojih življenjih. Priporočam!

Monja

Objavljeno 13.04.2018

Super knjiga, ki ti da misliti.

Super knjiga, ki ti da misliti.

Agata

Objavljeno 25.08.2017

Luštna knjigica za vse, ki ste pod stresom

Luštna knjigica za vse, ki ste pod stresom

VESNA

Objavljeno 12.09.2014

na čudovito enostaven način povedano kako naj

na čudovito enostaven način povedano kako naj razmišljamo, da se nam življenje obrne v pozitivo...priporočam vsem iz srca, ker deluje...uživajte srečo življenja

VANDA

Objavljeno 12.09.2014

Vse Zen knjige in modrosti so mi zelo všeč in tudi

Vse Zen knjige in modrosti so mi zelo všeč in tudi ta mi je bila.Če se malo zamisliš, potem ugotoviš, da vse drži.

TINA

Objavljeno 12.09.2014

odlična knjiga, v njej sem se takoj našla, če

odlična knjiga, v njej sem se takoj našla, če povem odkrito..mi je knjiga samo še bolj potrdila, kako zelo si lahko sami pomagamo v življenju. S trudom in z energijo, ki jo vlagamo najprej vase, šele potem pa v druge, ko smo zadovoljni sami s seboj. Toplo priporočam.

SPELA

Objavljeno 12.09.2014

"Karkoli se nam zgodi je absolutno najboljša možna

"Karkoli se nam zgodi je absolutno najboljša možna stvar, ki se nam je sploh lahko zgodila zgodila." je rdeča nit te knjige. Sliši se nemogoče, vendar ni. Vse se zgodi, ko je zato čas in knjiga mi je prišla v roke ravno v pravem trenutku, mi odstrla zamegljen pogled in mi dala novih moči za naprej. Je odlična knjiga, vredna branja znova in znova, dokler zen ne postane praksa, kar v svojem bistvu tudi je, in ne samo teorija. priporočam vsem!

GOST

Objavljeno 12.09.2014

ZEN način življenja je nekaj kar bi moral vedeti

ZEN način življenja je nekaj kar bi moral vedeti že nekaj let nazaj. Odlična knjiga! Toplo priporočam.

GOST

Objavljeno 12.09.2014

Pred leti sem si obljubila, da ne bom nikoli

Pred leti sem si obljubila, da ne bom nikoli postala zagrenjena, pa naj se zgodi kar koli. Knjiga o Zenu me je dokončno prepričala v to, da življenjska filozofija ni stvar usode, temveč izbire slehernega posameznika.

GOST

Objavljeno 12.09.2014

Lahko knjigo beremo in beremo, vendar poskusimo

Lahko knjigo beremo in beremo, vendar poskusimo prebrano uporabiti tudi v praksi in zagotovo bomo bolj srečni v življenju. Jaz delam na tem vsak in dan in rezulatati se kažejo. Hvala prijatelju za prelepo darilo. Srečno in zen pozdrav!

GOST

Objavljeno 12.09.2014

Knjiga nosi najdragocenejše sporočilo, kar si jih

Knjiga nosi najdragocenejše sporočilo, kar si jih sploh lahko zamislimo v današnjem ponorelem tempu življenja... Da se lahko prebudimo, si izostrimo resnično zavest in osredotočenost na zdajšnji trenutek

MARTINA

Objavljeno 12.09.2014

To knjigo podarjam za darilo prijateljem, ker je

To knjigo podarjam za darilo prijateljem, ker je tako enkratna in na enostaven način približa ZEN našemu zahodnemu mišljenju. Večkrat te postavi na realna tla in ti spremeni zorni kot gledanja.

LIDIJA

Objavljeno 12.09.2014

Vedela sem, da mi bo knjiga še dodatno spremenila

Vedela sem, da mi bo knjiga še dodatno spremenila pogled na svet v pozitivnem smislu in ni mi žal za nakup.

LEONA

Objavljeno 12.09.2014

Izgleda, da jo bo treba res prebrat.

Izgleda, da jo bo treba res prebrat.

KARMEN

Objavljeno 12.09.2014

res dobra knjiga

res dobra knjiga

KARMEN

Objavljeno 12.09.2014

knjigo sem dobila za darilo in mi je zelo všeč.

knjigo sem dobila za darilo in mi je zelo všeč. Priporočam. Vsi potrebujemo nekaj kar nam pomaga vsak dan, pozitivno , čudežno potovanje.

JOŽI

Objavljeno 12.09.2014

Ni čudež leteti po zraku ali hoditi po vodi. Čudež

Ni čudež leteti po zraku ali hoditi po vodi. Čudež je hoditi po zemlji. (Kitajski pregovor)
Pregovor je iz knjige, ki jo resnično priporočam za branje.

JOŽEF

Objavljeno 12.09.2014

zelo poučna knjiga za današnji čas ki je povn

zelo poučna knjiga za današnji čas ki je povn stresov sreča je opoteča je okoli nas samo zgrabiti jo moramo knjigo moram priporočiti prijatelju ker to resnično potrebuje.

JOŽEF

Objavljeno 12.09.2014

Kniga ki te ob branju preuzame in te postavi na

Kniga ki te ob branju preuzame in te postavi na realna tla da za vse kar se nam ne ispolni ne krivimo drugega temveč smo sami tisti.

JANEZ

Objavljeno 12.09.2014

Knjiga je dobra ker je podprta s primeri iz

Knjiga je dobra ker je podprta s primeri iz vsakdanjega življenja in je zelo optimistična.Treba pa je vedeti, da sreča ni odvisna samo od pozitvnega mišljenja temveč sprejemanju vsakega trenutka takšnega kot je!! Vesolje pa je staro 13.5 miljard let in je nastalo z velikim pokom (Big Beng) se še širi, vendar se bo nato sesulo v črno luknjo in nato zopet nov začetek....to so zadnji znanstveni podatki. Ti podatk žal v knjigi niso točni ali pa so zastareli. Ravno tako ima okolje lahko zelo velik vpliv na posameznika....

GOST

Objavljeno 12.09.2014

Avtor je odlično napisal knjigo in zelo dobro (z

Avtor je odlično napisal knjigo in zelo dobro (z primeri) opisuje dejstva življenja in kako uporabiti ZEN v vsakdanjem življenju. Knjigo sem že dvakrat prebrala. Priporočam zelo, pozdrav Minka

GORAN

Objavljeno 12.09.2014

res odlična knjiga ... človeku preprost odpre oči

res odlična knjiga ... človeku preprost odpre oči in mu da vedeti da je nekaj več ... me zanima če bojo še ostale njegove knjige prevedene

EVA

Objavljeno 12.09.2014

V knjigi se ti pokaže pot do pozitivnega

V knjigi se ti pokaže pot do pozitivnega razmišljanja...prav dobra knjiga.! priporočam.

EVA

Objavljeno 12.09.2014

Priporočam za branje, kako bi rekla zelo duhovita

Priporočam za branje, kako bi rekla zelo duhovita knjiga :P

BARBARA

Objavljeno 12.09.2014

Knjiga, ki razkrije moč tvojih misli in moč uma.

Knjiga, ki razkrije moč tvojih misli in moč uma. svet se vrti in prinaša dogodke, kako boš ta dogodek dojel je tvoja izbira, ki temelji na tvoji filozofiji in odloča o kakovosti tvojega življenja...
osredotoči se na trenutek in ga sprejmi pozitivno. Meni odlična kniga! vse pohvale!

ANDREA

Objavljeno 12.09.2014

Ključ do sreče je pozitivno razmišljanje

Ključ do sreče je pozitivno razmišljanje ...čudovita knjiga, priporočam v vsakomur!!

AJE - EGUN, DARJ

Objavljeno 12.09.2014

Čudovita knjiga.na čisto preprost in enostaven

Čudovita knjiga.na čisto preprost in enostaven način povedano, kako življenje gledati iz pozitivne strani.

Zen in umetnost doživljanja sreče

Oglejte si tudi