Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Zenovske zgodbe

Zbirko sestavljajo poučne zenovske zgodbe in anekdote, ki opisujejo življenja zenovskih mojstrov in njihovih učencev na poti k razsvetljenju. V zadnjem delu zbirke so zenovski koani in izreki, ki so kljub jedrnatosti pravzaprav zgodbe v malem, saj s seboj nosijo tisoče in tisoče nepovedanih zgodb o razsvetljenju. Njihov osnovni namen je osvoboditev od avtomatiziranega in rutinskega delovanja, predstavljajo pa eno temeljnih metod za doseganje razsvetljenja. Zenbudizem poziva k prebujenju v trenutek in odsvetuje siromašenje sveta z urejajočimi in povezujočimi koncepti, kar je v današnjem kaotičnem svetu še kako dobrodošlo. Resnica je lahko tako preprosta kot trditev: »Tukaj je visok bambus, tam pa nizek,« najsi to zveni še tako čudno. Knjiga vam torej ponuja priložnost za vnovični premislek o naravi sveta, zmožnosti človekovega spoznanja in njunega preseka, jezika.
Dodaj na seznam želja

Zbirko sestavljajo poučne zenovske zgodbe in anekdote, ki opisujejo življenja zenovskih mojstrov in njihovih učencev na poti k razsvetljenju. V zadnjem delu zbirke so zenovski koani in izreki, ki so kljub jedrnatosti pravzaprav zgodbe v malem, saj s seboj nosijo tisoče in tisoče nepovedanih zgodb o razsvetljenju. 

Njihov osnovni namen je osvoboditev od avtomatiziranega in rutinskega delovanja, predstavljajo pa eno temeljnih metod za doseganje razsvetljenja. Zenbudizem poziva k prebujenju v trenutek in odsvetuje siromašenje sveta z urejajočimi in povezujočimi koncepti, kar je v današnjem kaotičnem svetu še kako dobrodošlo. 

Resnica je lahko tako preprosta kot trditev: »Tukaj je visok bambus, tam pa nizek,« najsi to zveni še tako čudno.

Knjiga vam torej ponuja priložnost za vnovični premislek o naravi sveta, zmožnosti človekovega spoznanja in njunega preseka, jezika.
Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6067-64-5
Leto izdaje 2011
Število strani 93
Dimenzije 14,5 x 20,5
Izdal Vodnikova Založba
Avtor Jana Bauer
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Zenovske zgodbe
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Zenovske zgodbe

Cena 19,90 €