V vrečki ni artiklov.
Ženske, ki tečejo z volkovi - Miti in zgodbe o arhetipu Divje ženske

Knjiga Ženske, ki tečejo z volkovi na novo osvetljuje medosebne odnose, podobo o sebi in različne oblike odvisnosti. Prebuja spomine na druge kraje, čase in načine bivanja, poglablja in razprostira zgodbe in mite. Clarissa Pinkola Estés začne z zgodbo o La Lobi, volčji ženski, ki zbira kosti in zapoje pesem nad njimi, da oživijo in se odenejo v meso, nato pa popelje skozi devetnajst pravljic, vitaminov za dušo, kot jim reče, v katerih tke vezi z Divjo žensko.

Kajti prav Divja ženska v Sinjebradcu prišepne mladi ženi, kako naj se reši pred morilskim možem, v Modri Vasilisi je jaga baba, ki ve, da preveč znanja prezgodaj škoduje, v Okostnjakinji obudi ljubezen moškega, v La Mariposi je stara Indijanka, ki pozna moč telesa, v mitu o Perzefoni je Demetra in Baubo, boginja plodnosti in trebušnega smeha, v Brezroki deklici kraljica mati. Divji raček je pravljica o iskanju pripadnosti, Medved mlade lune govori o jezi kot učiteljici ter o potrpežljivosti, vztrajnosti in odpuščanju, La Llorona o pretočnosti ustvarjalnih tokov, Tjulnjica o maski, ki jo nosimo, in nujni občasni samoti, Rdeči čeveljci o upornosti, Deklica z vžigalicami o sestradani duši, Zlatolaska o mračnih skrivnostih. Razlaga pravljic in mitov vsebuje zemljevid vseh pasti, znanih in nepričakovanih, ki jih ženska srečuje med vračanjem k instinktivnemu jazu v dom Divje ženske, pa tudi poziv, naj se sooči s tistim, česar se najbolj boji, s svojo močjo.

Znotraj vsake ženske se skriva naravno in divje bitje, opremljeno z instinkti, intuicijo in brezčasno vednostjo. Clarissa Pinkola Estés jo imenuje Divja ženska in dokazuje, da jo je mogoče in nujno priklicati in oživiti. Utira pot skozi številne plasti zavesti do notranjih glasov, ki šepečejo v kostnem mozgu, in vabi v kraljestvo duha, ki zdravi, prebuja, izziva in povezuje.
9789616943611 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/z/e/zenske-ki-tecejo-z-volkovi.jpg 9789616943611
29 EUR 2021-10-25 Zaloga: Na zalogi

Ženske, ki tečejo z volkovi - Miti in zgodbe o arhetipu Divje ženske

Ženske, ki tečejo z volkovi - Miti in zgodbe o arhetipu Divje ženske Clarissa Pinkola Estes

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 145 zlatnikov = 1,45 €.
Knjiga na novo osvetljuje medosebne odnose,podobo o sebi in različne oblike odvisnosti. Začne se z zgodbo o La Lobi,volčji ženski,nato pa nas popelje skozi 19 pravljic, vitaminov za dušo,kot jim reče,v katerih tke vezi z Divjo žensko. Razlaga pravljic in mitov vsebuje zemljevid vseh pasti,znanih in nepričakovanih,ki jih ženska srečuje med vračanjem k instinktivnemu jazu v dom Divje ženske, pa tudi poziv, naj se sooči s tistim, česar se najbolj boji, s svojo močjo. Avtorica prebuja spomine na druge kraje, čase in načine bivanja, poglablja in razprostira zgodbe in mite...
Cena: 29,00 €

Podrobnosti artikla Ženske, ki tečejo z volkovi - Miti in zgodbe o arhetipu Divje ženske

ISBN 9789616943611
Leto izdaje 2019
Število strani 517
Dimenzije 14,5 x 22,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Eno
Avtor Clarissa Pinkola Estes

O avtorju Ženske, ki tečejo z volkovi - Miti in zgodbe o arhetipu Divje ženske

Clarissa Pinkola Estes

Clarissa Pinkola Estes

Dr. Clarissa Pinkola Estés je večkrat nagrajena pesnica, diplomirana jungovska analitičarka in cantadora (varuhinja starih zgodb) v latinskem izročilu. Petindvajset let je bila zasebna psihoterapevtka, poleg tega je vodila Center C. G. Junga v Koloradu. Njena knjiga Ženske, ki tečejo z volkovi, kompendij dvajsetih pravljic, pospremljenih z razlago in s psihološkimi napotki za notranje življenje, je bila pozdravljena kot klasično in ključno delo o instinktivni naravi žensk. Dr. Estés vodi rastočo Fundacijo Guadalupe, humanitarno organizacijo, med katere poslanstvi je oddajanje hrabrilnih zgodb – po kratkovalovnem radiu – v različne nesrečne kraje po vsem svetu. Je avtorica devetih zbirk zvočnih posnetkov, ki vsebujejo zgodbe ter psihoanalitične razlage. Njena naslednja knjiga je namenjena arhetipu modre starke v pravljicah in njenim zanimivim posebnim darovom, ki jih ima ponuditi ženskam vseh starosti. 

Več o Clarissa Pinkola Estes

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(5)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

SPELA

Objavljeno 12.09.2014

priporočam vsem ženskam. knjiga nam pomaga, da

priporočam vsem ženskam. knjiga nam pomaga, da zopet najdemo stik s svojo divjo žensko naravo.

PETRA

Objavljeno 12.09.2014

dobra knjiga. res vredno prebrat

dobra knjiga. res vredno prebrat

GOST

Objavljeno 12.09.2014

Miti in zgodbe o arhetipu Divje ženske. Zanimivo

Miti in zgodbe o arhetipu Divje ženske. Zanimivo branje, priporočam!!

GOST

Objavljeno 12.09.2014

Knjiga, ki je meni in marsikomu odprla oci.

Knjiga, ki je meni in marsikomu odprla oci. Priporočam v banje!!!

JOŽEF

Objavljeno 12.09.2014

super pravljice te potegnejo vase ko bereš-

super pravljice te potegnejo vase ko bereš-