Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Ženske v Titovi senci - Tito brez maske 2

Ženske v Titovi senci je nadaljevanje knjige Tito brez maske. V knjigi se ukvarja s petimi znanimi partnericami Josipa Broza Tita, še posebej z njegovo zadnjo ženo Jovanko Broz, in s položajem žensk v socialistični Jugoslaviji. Tito kljub svojemu slovesu ženskarja ni imel srečnega ljubezenskega življenja, bil je precej osamljen moški. Njegove zveze bodisi niso trajale dolgo bodisi so bile ob koncu zelo hladne. Ne Tito ne njegove ženske niso bili nikoli zares srečni. Za takšno stanje je deloma kriva tudi njegova življenjska pot revolucionarja in prevratnika. Najobsežnejši del knjige je posvečen Jovanki Broz, o kateri avtor (novinar in publicist Simčič) piše kot o "dedinjski cesarici" in za katero je dejal, da je bil Tito glede nje "dosledno nedosleden oziroma predvidljivo nepredvidljiv". Simčič v knjigi osvetli Jovankin vpliv na politično dogajanje, njene povezave z različnimi akterji jugoslovanske politike in razne podrobnosti z "Brozovega dvora" na Dedinjah. Poleg tega se, manj podrobno, ukvarja tudi s portreti drugih štirih Titovih ljubezni: Pelagije Belousove - Polke, Anne Koenig alias Lucije Bauer, Herte Haas in Davorjanke Paunović - Zdenke.
Dodaj na seznam želja

Ženske v Titovi senci je nadaljevanje knjige Tito brez maske.
V knjigi se ukvarja s petimi znanimi partnericami Josipa Broza Tita, še posebej z njegovo zadnjo ženo Jovanko Broz, in s položajem žensk v socialistični Jugoslaviji.
Tito kljub svojemu slovesu ženskarja ni imel srečnega ljubezenskega življenja, bil je precej osamljen moški. Njegove zveze bodisi niso trajale dolgo bodisi so bile ob koncu zelo hladne. Ne Tito ne njegove ženske niso bili nikoli zares srečni. Za takšno stanje je deloma kriva tudi njegova življenjska pot revolucionarja in prevratnika.

Najobsežnejši del knjige je posvečen Jovanki Broz, o kateri avtor (novinar in publicist Simčič) piše kot o "dedinjski cesarici" in za katero je dejal, da je bil Tito glede nje "dosledno nedosleden oziroma predvidljivo nepredvidljiv". Simčič v knjigi osvetli Jovankin vpliv na politično dogajanje, njene povezave z različnimi akterji jugoslovanske politike in razne podrobnosti z "Brozovega dvora" na Dedinjah. Poleg tega se, manj podrobno, ukvarja tudi s portreti drugih štirih Titovih ljubezni: Pelagije Belousove - Polke, Anne Koenig alias Lucije Bauer, Herte Haas in Davorjanke Paunović - Zdenke.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-245-866-9
Leto izdaje 2010
Število strani 398
Dimenzije 16,5 x 24,5
Vezava Trda
Izdal Samozaložba
Avtor Miro Simčič
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Ženske v Titovi senci - Tito brez maske 2
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Ženske v Titovi senci - Tito brez maske 2

Cena 29,99 €