Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Zgodilo se je prvega septembra (ali pa kdaj drugič)

Sredi dvajsetega stoletja so narodnostno mešano ozemlje današnje Slovaške previharile silovite družbenopolitične ujme. Posledice so na lastni koži najmočneje občutili številni za uradno zgodovino brezimni posamezniki, med njimi Jud Gabriel, Čeh Jan in Madžar Péter. Ta prijateljska trojica se pri trinajstih usodno zaljubi v prelepo Slovakinjo Mário. Ljubezen do nje jih kljub pretresom zgodovinske tektonike, ki v sebi skriva številne moralne precepe, osebne stiske in izgube, ohranja na gladini. Osupljiva, s humorjem začinjena pripoved, ki briše ločnico med zgodovinskim in ljubezenskim romanom. Leta 2009 je Pavol Rankov za roman Zgodilo se je prvega septembra (ali pa kdaj drugič) prejel nagrado Evropske unije za književnost.
Dodaj na seznam želja

Sredi dvajsetega stoletja so narodnostno mešano ozemlje današnje Slovaške previharile silovite družbenopolitične ujme. Posledice so na lastni koži najmočneje občutili številni za uradno zgodovino brezimni posamezniki, med njimi Jud Gabriel, Čeh Jan in Madžar Péter. Ta prijateljska trojica se pri trinajstih usodno zaljubi v prelepo Slovakinjo Mário. Ljubezen do nje jih kljub pretresom zgodovinske tektonike, ki v sebi skriva številne moralne precepe, osebne stiske in izgube, ohranja na gladini. Osupljiva, s humorjem začinjena pripoved, ki briše ločnico med zgodovinskim in ljubezenskim romanom.

Leta 2009 je Pavol Rankov za roman Zgodilo se je prvega septembra (ali pa kdaj drugič) prejel nagrado Evropske unije za književnost.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6564-41-0
Leto izdaje 2012
Število strani 462
Dimenzije 14,0 x 22,0
Izdal KUD Sodobnost International
Avtor Pavol Rankov
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Zgodilo se je prvega septembra (ali pa kdaj drugič)
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Zgodilo se je prvega septembra (ali pa kdaj drugič)

Cena 29,90 €