Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Zgodovina Jugovzhodne Evrope

Na zalogi
SKU
9789612824112
Dodaj v primerjavo
Cena 49,99 €

Avtorica je v knjigi zaobjela več kot tisoč let zgodovinskega dogajanja, pri čemer se je tega lotila na zahteven, nov način. Ni se osredotočila le na zgodovino posameznih narodov, ki so danes prisotni na Balkanu s svojimi državnimi enotami, temveč jo je prikazala v njeni raznoliki globalnosti in jo obenem umestila v kontekst evropskega, celo svetovnega socio-gospodarskega, kulturnega in političnega razvoja.

Dodaj na seznam želja

Marie-Janine Calic, redna profesorica zgodovine Vzhodne in Jugovzhodne Evrope na Univerzi v Münchnu, velja za vodilno strokovnjakinjo v evropski akademski in diplomatsko-politični srenji. Svoje enciklopedično poznavanje in razumevanje balkanskega polotoka je med drugim potrdila z odmevnima knjigama o vojni v Bosni in Hercegovini ter zgodovini Jugoslavije v 20. stoletju.


Jugovzhodna Evropa je širši geografski prostor, katerega del je tudi Slovenija; z njim je naša država povezana zgodovinsko, kulturno, družbeno-politično in obče civilizacijsko. Knjiga ugledne zgodovinarke podrobno in doživeto opisuje življenjske svetove, gospodarstva in države tega zemljepisnega območja od poznega starega veka do danes: globalno dogajanje, revolucije in vojne, vzpon demokracije in narodnih gibanj, razvoj tehnologije in komunikacij ter osebnosti in ideje, ki so oblikovale sodobni svet.

Če bolje poznamo skupno preteklost, lahko razumemo tudi svojo sedanjost in bomo lažje krojili evropsko prihodnost.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612824112
Leto izdaje 2019
Število strani 640
Dimenzije 17,0 x 24,6
Vezava Trda
Izdal Cankarjeva Založba, d.o.o.
Avtor Marie Janine Calic
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Zgodovina Jugovzhodne Evrope
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Zgodovina Jugovzhodne Evrope

Cena 49,99 €