Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Zgodovina medicine - Poskus sinteze medicinske misli

Vse, kar vemo, je tako rekoč nič v primeri s tem, kar je treba še storiti. so besede Renéja Descartesa, ki jih je avtor zapisal na uvodno stran edine monografske Zgodovine medicine, ki jo premoremo v slovenskem prostoru. Od prvega izida je minilo že več kot dve desetletji, medicina je medtem naredila velik razvoj, potreba po sintetičnem in kronološko preglednem zapisu vsega pomembnega, kar se je dogajalo na tem področju, pa ostaja.
Dodaj na seznam želja

»Vse, kar vemo, je tako rekoč nič v primeri s tem, kar je treba še storiti.« so besede Renéja Descartesa, ki jih je avtor zapisal na uvodno stran edine monografske Zgodovine medicine, ki jo premoremo v slovenskem prostoru. Od prvega izida je minilo že več kot dve desetletji, medicina je medtem naredila velik razvoj, potreba po sintetičnem in kronološko preglednem zapisu vsega pomembnega, kar se je dogajalo na tem področju, pa ostaja. Vse več ljudi se namreč zaveda pomembnosti in sporočilnosti zgodovinskega zapisa.

Zgodovina medicine torej prinaša sistematičen pregled razvoja medicine od praskupnosti do danes. V skladu z zahtevami sodobnega založništva bo knjiga izšla v barvnem tisku z bogatim slikovnim gradivom, imenskim in stvarnim kazalom, dodali pa smo tudi nekaj zgodb iz življenja velikih osebnosti, ki se navezujejo na medicino.

Na ta način prenovljeno in posodobljeno delo namenjamo vsem, ki se z medicino ukvarjajo strokovno, tistim, ki jih bolj zanima zgodovinska stroka in vse številnejšim bralcem, ki iščejo pregleden prikaz dogajanja na tem področju človekovega ustvarjanja in delovanja.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6494-93-9
Leto izdaje 2009
Število strani 662
Dimenzije 19,5 x 26,5
Izdal Pivec
Avtor Peter Borisov
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Zgodovina medicine - Poskus sinteze medicinske misli
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Zgodovina medicine - Poskus sinteze medicinske misli

Cena 90,00 €