Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Živ, živ, živalice!

Razkošno ilustrirane pesmi za otroke Vida Mokrin-Pauer je svojevrstna avtorica, ki v svoje pesmi vpleta principe in spoznanja sodobne kvantne fizike, kognitivne znanosti, biologije, kozmologije ipd. Med drugim je predavala tudi znanstvenikom na Institutu Jožef Stefan, pa tudi v tujini. Živali se v tokratni zbirki predstavljajo kot otroci, saj gre za mladičke, npr. Piščanček Robi, Kačica Kim, Komarček Valentin, Martinček Martin, Konjiček Elija, Prašiček Vinko, Miška Irenca, Mravljica Milena itd. Vse pesmi se začnejo z verzom »Jaz sem«, potem pa so upesnjene samopredstavitve in pripovedi mladičkov s človeškimi imeni, velikokrat tudi značilnostmi. Živalice imajo povsem pozitiven odnos do sebe, všeč so si, se imajo rade, se zabavajo, se pohvalijo, izražajo ljubezen do družine, samozavest, svoje dosežke, nekatere živijo v domišljijskem svetu kot veliki junaki, vedno pa so v njihove pesmi vpletene biološke značilnosti določene živali, tako da so z lahkoto predstavljive in tudi poučne. Njihova samozavest se na mehek igriv način preliva v človeškega otroka z obilico vseprisotnega humorja. Razgibanost živalskih motivov zadovoljuje otroško domišljijo, jezikovno domiselno napisane in dodelane pesmi so ritmične in blagozvočne. Ilustracije Polone Kosec so izvirne, z veliko smisla za humor in detajle, ki poudarjajo in celo nadgrajujejo besedilo, predvsem pa kar kličejo mlade in manj mlade, da se potopijo vanje.
Dodaj na seznam želja
Razkošno ilustrirane pesmi za otroke Vida Mokrin-Pauer je svojevrstna avtorica, ki v svoje pesmi vpleta principe in spoznanja sodobne kvantne fizike, kognitivne znanosti, biologije, kozmologije ipd. Med drugim je predavala tudi znanstvenikom na Institutu Jožef Stefan, pa tudi v tujini.
Živali se v tokratni zbirki predstavljajo kot otroci, saj gre za mladičke, npr. Piščanček Robi, Kačica Kim, Komarček Valentin, Martinček Martin, Konjiček Elija, Prašiček Vinko, Miška Irenca, Mravljica Milena itd.
Vse pesmi se začnejo z verzom »Jaz sem«, potem pa so upesnjene samopredstavitve in pripovedi mladičkov s človeškimi imeni, velikokrat tudi značilnostmi. Živalice imajo povsem pozitiven odnos do sebe, všeč so si, se imajo rade, se zabavajo, se pohvalijo, izražajo ljubezen do družine, samozavest, svoje dosežke, nekatere živijo v domišljijskem svetu kot veliki junaki, vedno pa so v njihove pesmi vpletene biološke značilnosti določene živali, tako da so z lahkoto predstavljive in tudi poučne. Njihova samozavest se na mehek igriv način preliva v človeškega otroka z obilico vseprisotnega humorja.
Razgibanost živalskih motivov zadovoljuje otroško domišljijo, jezikovno domiselno napisane in dodelane pesmi so ritmične in blagozvočne.
Ilustracije Polone Kosec so izvirne, z veliko smisla za humor in detajle, ki poudarjajo in celo nadgrajujejo besedilo, predvsem pa kar kličejo mlade in manj mlade, da se potopijo vanje.
Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6817-34-9
Leto izdaje 2010
Število strani 66
Dimenzije 21,5 x 30,0
Izdal Pivec
Avtor Vida Mokrin-Pauer
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Živ, živ, živalice!
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Živ, živ, živalice!

Cena 20,00 €