Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Živa gora

Na zalogi
SKU
9789617050349
Dodaj v primerjavo
Cena 18,90 €

Knjiga prinaša poetične refleksije, ki jih je med hojo in raziskovanjem gorovja Cairngorms v škotskem Višavju izpisala škotska pesnica in pisateljica Nan Shepherd. To duhovno raziskovanje surove pokrajine in neukročene narave spada med najboljša potopisna dela, ki so bila kadarkoli napisana v angleškem jeziku.

Dodaj na seznam želja

Nan Shepherd

Knjiga Živa gora prinaša poetične refleksije, ki jih je med hojo in raziskovanjem gorovja Cairngorms v škotskem Višavju v štiridesetih letih prejšnjega stoletja izpisala škotska pesnica in pisateljica Nan Shepherd, na izid v knjižni obliki pa potem počakala vse do leta 1977. To duhovno raziskovanje surove pokrajine in neukročene narave spada med najboljša potopisna dela, ki so bila kadarkoli napisana v angleškem jeziku.

Gora, narava in človek se v tej knjigi tankočutno prepletajo med seboj, tesna povezanost živega in večnega pa v tem lirično povzdignjenem pisanju odpira vrata zaznave intenzivnemu in poglobljenemu dojemanju prvobitne pokrajine in mestu človeka v njej.

Gre za knjigo, ki je v svojem času že nakazovala, da je obdobje klasičnih potopisov mimo, saj gre za mešanico poezije v prozi, geopoetskega raziskovanja, preiskovanje narave vedenja, metafizičnega sprehajanja med različnimi religijami ter iskanja ljubezni in povezanosti v vsem, kar nas obdaja. Jezik v knjigi je zračen v obeh pomenih te besede, saj Nan Shepherd zaznava nianse v spreminjanju vremena, ki vpliva nanjo in njeno počutje, hkrati pa jo narava spodbuja, da ves čas preizkuša meje jezika in tega, kaj lahko izpove z njim.

Živa gora je emocionalna in intelektualna meditacija Nan Shepherd, ki je v naravi poslušala odtenke svojih misli in jih ubesedila v enkratno mešanico osebno izpovedne literature in filozofske meditacije.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617050349
Leto izdaje 2019
Število strani 162
Dimenzije 21,0 x 15,0
Vezava Mehka
Izdal UMco
Avtor Nan Shepherd
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Živa gora
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Živa gora

Cena 18,90 €