Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Živali nas človečijo - Kako živalim zagotoviti vredno življenje

Na zalogi
SKU
978-961-241-613-3
Dodaj v primerjavo
Cena 34,90 €
Knjiga Živali nas človečijo je obvezno branje za vse lastnike in skrbnike živali, pa tudi za vse, ki imajo živali preprosto radi.
Dodaj na seznam želja

Temple Grandin, priznana znanstvenica na področju zoologije in zagovornica ljudi z avtizmom, je na skrivnosten način vedno znala pokukati v miselno življenje živali. »Zaradi avtizma sem imela težave v šoli in družbi, zato pa sem toliko lažje razumela živali,« pravi sama. Pri pisanju knjige Govorica živali (Animals in Translation, 2005), ki je postala uspešnica, je uporabila to svojo sposobnost in enkrat za vselej spremenila naše dojemanje živali. S knjigo Živali nas človečijo pa bo spremenila naše ravnanje z njimi in naše vedenje o tem, česa si živali želijo in kaj potrebujejo.

Ali je pes lahko srečen, če ga moramo vse dni puščati samega? Ali je lev v živalskem vrtu, ki ves čas nemirno teka sem in tja, nesrečen ali vzdržuje telesno kondicijo? Ali moramo svojo mačko uriti? Zakaj puščavske podgane tako vneto kopljejo rove? Kako lahko preprečimo napad panike pri domači živali, ki jo odpeljemo k veterinarju? Na taka in številna druga vprašanja odgovarja Temple Grandin na podlagi tridesetletnega raziskovalnega dela, poskusov in izkušenj.

Pri tem se osredotoča na čustvene potrebe živali. Trdi, da so živali čuteča bitja, zato moramo spodbujati njihova pozitivna čustva – iskanje in igro – in preprečevati negativna – strah, paniko in bes –, če želimo, da bo njihovo življenje lepo. Z zgodbami in uvidi, ki so tako značilni zanjo, nam Temple Grandin razloži, kako zadovoljiti specifične potrebe psov, mačk, prosto živečih živali, farmskih živali in živali v živalskem vrtu, če želimo, da njihove oči žarijo od zadovoljstva.

Knjiga Živali nas človečijo je obvezno branje za vse lastnike in skrbnike živali, pa tudi za vse, ki imajo živali preprosto radi.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-241-613-3
Leto izdaje 2012
Število strani 280
Dimenzije 16,0 x 23,5
Izdal Modrijan
Avtor Temple Grandin
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Živali nas človečijo - Kako živalim zagotoviti vredno življenje
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Živali nas človečijo - Kako živalim zagotoviti vredno življenje

Cena 34,90 €