V vrečki ni artiklov.
Zlata sredina Srebrne

"Ljudje lahko pišemo in govorimo, kaj vse je mogoče in izvedljivo, čeprav vsakdo izhaja izključno iz sebe in svojih izkustev v upanju, da smo si ljudje v nekaterih stvareh vsaj približno podobni. Mogoče iz knjige Zlata sredina Srebrne, ne boste izvedeli, spoznali ali se naučili prav nič novega, osnovni namen pravzaprav sploh ni to. Knjigo sem spisala, ker sem v svojem življenju marsikaj preizkusila in prišla do določenih spoznanj ter začutila potrebo, da izkustva in spoznanja iztisnem iz svojega notranjega kozmosa in brezpogojno podelim med vse in nič, s svetom in vesoljem. Če to koristi še komu drugemu, pa tudi če je to en sam človek, je moje poslanstvo tukaj in zdaj v popolnosti izpolnjeno."

»Ko v sebi najdemo VSE, lahko VSE podelimo z VSEM.« - Avtorica knjige Zlata sredina Srebrne, Blanka Križ

Nekje je treba začeti in najlažje je to storiti, ko se najprej pomirimo sami s seboj, Zlata sredina Srebrne pa izrazito nevsiljivo ponuja nekatere izmed možnih poti za dosego tega.

Težko je srečati sebe in se resnično spoznati in težko se je postaviti pred ogledalo notranjega jaza, a knjiga Zlata sredina Srebrne ponuja zvedave perspektive in misli na to temo. Avtorica Blanka Križ se dotakne tako svojih lastnih življenjskih izkušenj kot tudi nekaterih uveljavljenih, tradicionalnih praks tega največjega človeškega boja – tistega, v katerem se spopada sam s seboj in vsem, kar predstavlja ali pa bi po mnenju te ali one entitete, ki nam tako ali drugače kroji življenje, moral predstavljati.

Teoretični pogled in vaje za odkrivanje notranjega jaza in človekovega mesta ter povezave z Vesoljem so v knjigi orisani na kratko in preprosto, življenjski primeri pa podani brez kompromisno in ponujajo jasen vpogled v nekatere strupene vzorce, katerim marsikdo prehitro prepusti škarje in platno svojega bivanja. V vse to avtorica vključi citate iz najrazličnejših obdobij zgodovine, ki pa pravzaprav sploh ne odsevajo toliko duha časa, v katerem so nastali, temveč na kratko povzemajo nekatere preproste in vedno aktualne miselne utrinke in ponazarjajo človekovo večno iskanje ravnotežja med sabo, svetom in vesoljem. 

"Knjiga Zlata sredina Srebrne je dana v svet, v roke ljudem, ki nekatere kot so povedali očara že sam naslov ... in knjiga se bere .... so rekli, da s posebnim občutkom in v posebno izbranem okolju. Vendar pa dejstvo ostaja - ki se ga danes kot sem se ga tudi ob samem pisanju knjige zavedala jaz; da ljudje lahko pišemo in govorimo, kaj vse je mogoče in izvedljivo, čeprav vsakdo izhaja izključno iz sebe in svojih izkustev v upanju,  da smo si ljudje v nekaterih stvareh vsaj približno podobni.

PRELISTAJTE JO, SPREHODITE SE SKOZI SPISANO, MOGOČE VAS ZAPELJE, OČARA ALI NEKAJ V VAS PREBUDI …" - Avtorica 


Mnenja bralcev knjige Zlata sredina Srebrne: 

"Knjigo sem pravkar prebrala in je čudovita, srčna. Jaz bi jo kar še in še brala." - Elena. K.

"Po dveh večerih in čudoviti knjigi za spremljavo... je čas da povem ...svoje prve vtise, mnenja.. :-) Knjiga, samo da sem dobila priliko prebrati prve objave tu na FBju, sem vedela da je moja. Kako??? Bo !!! In je. Blanka je odprla srce, ne samo tekstu, tudi poti in popotnici za knjigo. Vsaka prebrana stran, vsako poglavje odpira več, daje več, ponuja več. Kako jo dojema vsak posameznik, kako jo srka.. je verjetno od osebe do osebe različno.  Jaz sem odkrila, da jo je potrebo brati, potem prebrati, nakar PREbrati :-) Berem jo drugič, predvidevam da bo tudi tretjič in stotič... ker sem jo vzela za dnevnik. ZA vse ki mislite da pretiravam, naj vam dam "namig". Vsako jutro odprite knjigo na xy strani in si preberite prve tri vrstice ki vam padejo pred oči... kaj sledi- razplet vašega trenutnega počutja in smernica da to počutje izboljšate. Hvaležna Blanki za njeno velikodušnost. HVALA" - Polona F.

Polona F. je knjigi Zlata sredina Srebrne nadela tudi čudovit poklon; "mislim da se za tiho reko skriva deroča voda.... Knjiga bo še uspešnica" in sledilo je  "Imam občutek, da bo čez nekaj mesecev veliko povpraševanje po knjigi, ko bodo ugotovili kako globoko sporočilo nosi knjiga, nekaj v smislu The Secret in Ask annd it is given." ter Zakaj sem tako navdušena nad tvojo knjigo... Točno zato, ker je napisana tako kot vse svetovne uspešnice, brez napihovanja, brez pretiravanja.. napisana je kot "dnevnik", da jo lahko prebereš vrstico ali pa stran in te pomiri, ti da smernice..  Tega v Slo prostoru še nihče ni ustvaril, čeprav je poplava "novodobnih" modrecev in usmerjevalce in terapevtov .... Vsak je najboljši in najbolj pameten, ampak  nobeden se mi ne zdi tako direkten kot ti, ni olepšav, samo vodstvo. - Polona F.

"... in sem šla! Zvesti, popotni bulerji so se, kot že tolikokrat, ovili okoli nog, v popotno bisago sem, zraven najnujnejšega, zložila samo še kup knjig. Tistih bukel, ki bolj ali manj dolgo, potrpežljivo čakajo, da jih odprem in končno, ...doživim njihovo vsebino. Zlata in srebrna, vezana samo zame, je potovala čisto na vrhu. Zaradi posebne vezave, zaradi posebnega spoštovanja, zaradi posebnega odnosa z ljubo avtorico. Ko so si čevlji odpočili od poti, ko je sonce iz kože posrkalo solne kristale, ko je bilo telo s toploto prežarčeno do kosti in ko sem bila končno samo-svoja, je zlata in srebrna potihoma a odločno poklicala.

Prvi, drugi, tretji stavek in knjiga kar naenkrat ni bila več zapis drage prijateljice; postala je samosvoja, živahna, pronicljiva in marsikdaj  nepredvidljiva sogovornica. Posrkala me je vase. Skupaj sva začeli potovati po mojih notranjih svetovih. Čudili sva se, si pritrjevali, se včasih ne-strinjali, okarali, postavljali morebitne nove koordinate, nekatere že obstoječe, še neodživete pa učvrstili v (trenutni) resnici. Potovali sva počasi. Vsako poglavje je zahtevalo razmislek, ponotranjenje, globje razumevanje, drugačno doživljanje. Notranji dialog.  

Često me je zapisana resnica globoko ganila, morala sem jo predihati skozi srce, si zanjo vzeti čas, jo doživeti v neki, meni novi razsežnosti. Odpirala mi je rane, na katere sem prilepila obliž, da sem jih lažje pozabila...Sonce, sol in voda so pomagali razkužiti, zaceliti, o(d)pustiti. Potovanje med zlatimi in srebrnimi zapisi me je spomnilo na edino pot, ki šteje. Na tisto mesto kamor se trajno in za vekomaj zapisujejo vsa naša doživljanja, čutenja, ljubezni, sivine in rane; tja, kjer ostajajo živa vsa srečanja s čutečimi bitji, z drevesi, cvetlicami, z vonji,  vetrom, s školjkami, sonci, meseci... Z vsem kar se nas dotakne, kar je v resnici dragoceno.

Tvoja knjiga, draga Blanka, je postala pomemben del mojega potovanja. Vanjo se je zapisalo moje letošnje čarobno poletje;  prežeta je z vonjem po smoli, ki se cedi iz borovcev, v njene platnice se je mestoma odtisnilo razbeljeno kamenje divjih plaž, postala je celo "stiskalnica" za cvetlico, ki si je, stisnjena in posušena med zlatimi in srebrnimi stranmi, zaželela oditi z mano...

Iskrene čestitke ob izdaji knjige, draga Blanka. Komaj čakam, da te objamem." - Saška Sonja S.

"Ko se srečaš, ne le z odsevom v ogledalu (ki je mimogrede srebrn), temveč v sebi (kjer biva čisto zlato), tedaj uziraš tisto, za čemer hrepeniš: pa sploh ne veš tega, hahahaha. V zlati sredini ... tam sem ... knjiga mi potrjuje, da sem to jaz, z vsako "srebrno črko" ... in v odsevih zazrem prav to. Sebe. "V zlati sredini srebrne" najdem vsakodnevno drobtinico ali kar cel zalogaj prav tistega, kar v ogledalu ne razpoznam takoj: SEBE. Hvaležna! In delim: "ko se srečaš, ne le z odsevom v ogledalu (ki je mimogrede srebrn), temveč v sebi (kjer biva čisto zlato), tedaj uziraš tisto, za čemer hrepeniš: pa sploh ne veš tega." - Mateja J.H.

"Prebrala sem knjigo... krasna, prav tako kot si ti. ...tako kot pravi Blanka...prelistajte jo, sprehodite se skozi spisano, mogoče vas zapelje, očara ali nekaj v vas prebudi... pa četudi začutite samo en stavek...je vredno! Priporočam." - Mateja J.

"Poboža, ovije, objame, se prisloni z vso težo, da jo občutiš povsod, se prelije skozi dlani v srčiko zavesti, ko jo odložiš, vso zavito, pa te s police nežno in vabeče gleda in čaka, da se ti ponovno mehko namesti v dlani in se odkrije ... Ja take so, te popotnice, Blankine svetilničarke ..." - Mateja J. H. 

"Avtorici"... sem iz srca hvaležna. V mojih rokah sem držala resnično čaroben unikaten izdelek in brala, spoznavala ter odkrivala vsa brezpogojno podeljena življenjska spoznanja... Mi je dalo misliti! Hvala Vam. - Mateja K.

"Nisem mogla počakati in sem zato v pičlem dnevu prebrana tvojo knjigo. Hvala ti! Rada te imam!" - Amadeja K. 

"Knjiga me na polno izpolnjuje! Odpira mi nova spoznanja! Še občutek veselja iz otroštva se je pretihotapil do mene... in šele nato sem pomislila na prebrano. Čudovito!" - Ksenja P. 

 

 

 

978-961-283-009-0 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/t/i/tiff_primerek_platnica.jpg 978-961-283-009-0
29.44 EUR 2021-08-11 Zaloga: Na zalogi

Zlata sredina Srebrne

Zlata sredina Srebrne Blanka Križ

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 147 zlatnikov = 1,47 €.
Nekje je treba začeti in najlažje je to storiti, ko se najprej pomirimo sami s seboj, Zlata sredina Srebrne pa izrazito nevsiljivo ponuja nekatere izmed možnih poti za dosego tega. Težko je srečati sebe in se resnično spoznati in težko se je postaviti pred ogledalo notranjega jaza, a knjiga Zlata sredina Srebrne ponuja zvedave perspektive in misli na to temo.
Cena: 29,44 €

Podrobnosti artikla Zlata sredina Srebrne

ISBN 978-961-283-009-0
Leto izdaje 2014
Število strani 186
Dimenzije Ne
Vezava Trda vezava
Izdal Terra oblikovanje, Blanka Križ s.p.
Avtor Blanka Križ

    Kategorije

O avtorju Zlata sredina Srebrne

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Zlata sredina Srebrne

Oglejte si tudi