Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Zlata zrna - Sporočilo obstoja

Na zalogi
SKU
9789617033687
Dodaj v primerjavo
Cena 21,70 €
Dodaj na seznam želja

Vse, kar imate, je natančno ta trenutek, zato ne odlašajte več. Obstoj in vi sami ste dovolj.

OSHO vas z Zlatimi zrni vabi, da zaživite v celoti, da živite bolj intenzivno, da bo vsak trenutek zlat in da bo vse vaše življenje vrsta zlatih trenutkov.

Ena od najbolj zapletenih, a hkrati najbolj temeljnih stvari v življenju je, da ga ne smemo ločevati na lepe stvari in idiotske stvari, da ga sploh ne smemo ločevati. Vse so del ene same celote. Pri tem potrebujemo le malce smisla za humor.

Kaj je narobe z drobnimi, idiotskimi stvarmi? Zakaj se ne morete le smejati in uživati v njih? Ves čas sodite o tem, kaj je prav in kaj narobe. Ves čas sedite na sodniškem stolu - to vas dela resnobne.

Torej so po vaše cvetovi lepi, kaj pa trni? Tudi oni so del cvetja. Cveta ne bi bilo, če ne bi bilo trnja, saj ga trnje varuje. Ima svojo funkcijo, poslanstvo, smisel.

Ko pa delite, je za vas cvet lep, trnje pa postane grdo. Vendar pa je v grmu samem isti sok, ki prehaja v cvet in v trn. V obstoju grma ni nikakršne delitve, nikaršne sodbe. Cvet ni nič boljši in trn ni tam zgolj zato, ker je to nujno, temveč sta oba popolnoma sprejeta. In takšen bi moral biti tudi vaš pristop v vašem lastnem življenju.

Obstajajo stvari, male stvari, ki so videti neumne, idiotske, če sodite o njih. Ampak tako je le zaradi vaše sodbe, same po sebi pa te stvari prav tako izpolnjujejo nekaj bistvenega.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617033687
Leto izdaje 2019
Število strani 160
Dimenzije 15,0 x 17,0
Vezava Trda
Izdal Založba Primus
Avtor Osho _
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Zlata zrna - Sporočilo obstoja
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Zlata zrna - Sporočilo obstoja

Cena 21,70 €