Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Zlato runo

Na zalogi
SKU
9789617036084
Dodaj v primerjavo
Cena 27,00 €

»Legendarno popotovanje Argonavtov je eno najbolj drznih, slavnih, krvavih in napornih ekspedicij vseh časov.« revija Time

Dodaj na seznam želja

Kot največji strokovnjak za antično Grčijo nam Graves v tem svojem najboljšem zgodovinskem romanu opisuje bronasto dobo tik pred trojansko vojno.

Da bi si povrnil očetovo izgubljeno kraljestvo, si je glavni lik Jazon zadal nemogočo nalogo, povrniti ukradeno zlato ovčje runo Boga Zevsa, ki je zdaj daleč proč ob Črnem morju in v varstvu velikanskega pitona. Jazon je bil tako privlačen mladenič, da so se vanj zaljubljale vse ženske, ki jih je srečal, ko se je v spremstvu največjih junakov antične Grčije: s čemernim (in pogosto pijanim) silakom Heraklom, očarljivim glasbenikom Orfejem in bojevitima dvojčkoma Kastorjem in Poluksom in še številnimi drugimi slavnimi junaki in plemiči odpravil na dolgo plovbo na ladji Argo, ki je bila največja ladja tistega časa.

Na svoji uspešni odpravi so se pred budnimi očmi bogov Argonavti morali bojevati s kamnito točo, pošastmi in zapeljivkami in tako so naposled spoznali, da ima vsaka zmaga svojo ceno. Robertu Gravesu je uspelo iz starogrških mitov ustvariti tako razburljivo in napeto pripoved o Argonavtih, ki bralca dobesedno prestavi v čas bronaste dobe izpred več kot tri tisoč dvesto let.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617036084
Leto izdaje 2018
Število strani 294
Dimenzije 21,0 x 13,0
Vezava Mehka
Izdal Amalietti & Amalietti
Avtor Robert Graves
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Zlato runo
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Zlato runo

Cena 27,00 €