Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Znanost Ajurvede

Na zalogi
SKU
9789616627764
Dodaj v primerjavo
Cena 26,50 €

Acharya Balkrishna (rojen 1972 v indijskem mestu Haridvar, kjer še vedno tudi živi) je indijski poznavalec starih ved, skupaj s Swamijem Ramdevom ustanovitelj družbe Patanjali Ayurvedter enega največjih jogijskih institutov na svetu, Patanjali Jogpeeth, dobrodelnež, ki velik del dobičkov, ki jih ustvarja s proizvodnjo in prodajo ajurvedskih zeliščnih in prehranskih izdelkov, vrača v ajurvedske raziskave in širjenje znanja po vsem svetu.

Dodaj na seznam želja

Ajurveda

Kot velik poznavalec starih ajurvedskih pisnih izročil je avtor povsem vpet v prenovo in širjenje avtentičnih spoznanj ajurvedske medicine in njenega razvoja s pomočjo sodobne znanosti. Je predstavnik tradicionalne ajurvedske šole Maharšija Carake, Sušrute, Dhanvantarija in drugih svetih mož in začetnikov te tradicije, ki ji je tudi intimno popolnoma predan. 

Z njegovo pomočjo in brez vladne podpore je bil vzpostavljen dobro delujoč globalni program razvoja in uporabe ajurvedskih metod zdravljenja. Patentiral je 29 jogijskih in ajurvedskih metod, v mednarodnih in nacionalnih znanstvenih revijah pa je bilo pod njegovim vodstvom objavljenih 41 znanstvenih člankov o ajurvedi in jogi. 

Pričujoča knjiga predstavlja temeljna načela najstarejše medicine na svetu v preprostem, lahko razumljivem jeziku, toda z vsemi pomembnimi dejstvi in znanstveno podprtimi razlagami. 

Ajurveda je sistem, ki temelji na ravnotežju telesa in duha, in ob upoštevanju zgradbe posameznika zagotavlja najvišjo raven zdravja na obeh področjih, fizičnem in duševnem. 

Poleg temeljnih načel ajurvede in ajurvedskih razlag zgradbe in delovanja človeškega telesa ponuja avtor natančne postopke ajurvedskega zdravljenja številnih bolezni, pogosto tudi na temelju lastnih izkušenj. Metode zvesto odražajo starodavno modrost, hkrati pa so prilagojene sodobnim razmeram tako v Indiji kot tudi v zahodnem svetu.  

Avtor je prepričan, da lahko uporaba predlaganih zdravilnih metod in sredstev vsakemu posamezniku omogoči popolno transformacijo pogledov na zdravje in dejanskega načina zdravega življenja. Prav tako je prepričan, da lahko s svojim edinstvenim ajurvedskim vodičem obogati in revolucionira koncepte zdravstvenega varstva po vsem svetu – in jih z naravnimi, povsod dostopnimi zdravilnimi substancami naredi veliko dostopnejše tudi za najrevnejše prebivalce planeta.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616627764
Leto izdaje 2018
Število strani 290
Dimenzije 15,0 x 22,0
Vezava Mehka
Izdal Ciceron
Avtor Acharya Balkrishna
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Znanost Ajurvede
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Znanost Ajurvede

Cena 26,50 €