V vrečki ni artiklov.

Znanstvena založba Filozofska fakulteta

Filozofska fakulteta ima dolgoletno tradicijo izdajanja znanstvenih in strokovnih publikacij s področja humanistike in družboslovja, univerzitetnih učbenikov in različnih jezikovnih priročnikov. Fakulteto v njenem poslanstvu podpirata Znanstvena založba filozofska fakulteta.

Znanstvena založba Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani izdaja publikacije, v katerih so predstavljeni najnovejši raziskovalni dosežki raziskovalcev in pedagoških učiteljev Filozofske fakultete, študijsko literaturo in strokovna dela, zanimiva tudi za široko javnost. Znanstvena založba filozofska fakulteta ima se s približno sedemdesetimi naslovi na leto uvršča med največje znanstvene založbe s področja humanistike in družboslovja v Srednji Evropi in že več let ohranja vodilno mesto v Sloveniji.  

Znanstvena založba FILOZOFSKA FAKULTETA

Znanstvena založba Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani izdaja najnovejše raziskovalne dosežke humanističnih in družboslovnih ved, ki jih združuje ljubljanska Filozofska fakulteta. Z več kot 70 novimi naslovi na leto se naša založba uvršča med največje znanstvene založbe s področja humanistike in družboslovja pri nas in tako pomembno prispeva k prepoznavnosti Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani kot osrednje humanistično-družboslovne institucije pri nas.

Znanstveno založništvo je vitalnega pomena za razvoj visokošolskega izobraževanja in znanosti, posledično pa seveda za celotno družbo; pomemben segment založniške dejavnosti Znanstvena založba Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani skrbi za objavo raziskovalnih dosežkov raziskovalcev tudi tisk univerzitetnih učbenikov, s katerimi se aktualna znanstvena spoznanja učinkovito vključujejo v študijski proces. Pri znanstvenih objavah se usmerja v vsebino, in se trudijo, da bi bile knjige Znanstvena založba filozofska fakulteta tudi oblikovno privlačne in tehnično urejene tako, da so za bralca čim bolj prijazne.

V okviru založbe delujejo štiri področna uredništva, in sicer:
- uredništvo znanstvenih publikacij,
- visokošolskih in drugih učbenikov,
- strokovnih publikacij ter
- promocijskih gradiv.

Znanstvena založba Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani je od leta 2017 članica mednarodnega združenja Association of Learned and Professional Society Publishers (ALPSP). 

Znanstvena založba Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani je od leta 2018 članica evropske raziskovalne infrastrukture OPERAS.

Znanstvena založba Filozofska fakulteta je izdala knjige avtorjev, ki jih pri spletni knjgarni Cangura.com priporočamo: Tea ŠtokaDušan PlutMirjam Mencej.

 

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani