Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Županski kandidat Gams

Na zalogi
SKU
978-961-2820-33-6
Dodaj v primerjavo
Cena 24,94 €
Zgodba Romana Rozine. Zgodba o politiki v dolini šentflorjanski izpisuje v maniri duhovite satire, s posluhom za žive like, živ dialog in žive probleme.
Dodaj na seznam želja

Kaže, da županski kandidat Romana Rozine vzame geslo, da je politika delovanje v imenu ljudstva, zares – v svoji avtomehanični delavnici nagovori brezdelnega Dejana, naj mu vodi volilni boj. Nagrada je primerna kandidatu: generalna obnova dotrajane katrce, pa tudi mehanik Gams se obnaša, kot da bi hotel obnoviti čase, ko je bilo še mogoče verjeti, da je oblast ljudska. Morda pa si ta amater med političnimi profesionalci le želi izpolniti dolgoletno željo, postaviti v svoji občini dirkališče, kakršnega ni daleč naokrog? Gams ni edini v tej komediji zmešnjav, katerega nameni in motivi niso povsem razvidni – v dinamično spisani in preobratov polni družbeni zgodbi ima vsak od nastopajočih še svojo skrito osebno.

Roman Rozina zgodbo o politiki v dolini šentflorjanski izpisuje v maniri duhovite satire, s posluhom za žive like, živ dialog in žive probleme. Le kaj bo zmagalo na naslednjih volitvah?

Roman Rozina (1960) je začel kot novinar, nadaljeval kot publicist, v zadnjih letih pa vse več objavlja tudi leposlovje. Zmagal je na natečaju revije Sodobnost za najboljšo kratko zgodbo in se kot pisatelj dokončno uveljavil z romanoma Galerija na izviru Sončne ulice in zbirko kratkih zgodb Šumijo besede domače. 

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-2820-33-6
Leto izdaje 2014
Število strani 236
Dimenzije 14,5 x 20,5
Vezava Mehka
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Avtor Roman Rozina
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Županski kandidat Gams
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Županski kandidat Gams

Cena 24,94 €