Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Zver v džungli in druge z

Na zalogi
SKU
9789616952156
Dodaj v primerjavo
Cena 25,00 €
Dodaj na seznam želja

Med zasuki in ovinki mesecev in let je nekaj prežalo nanj kot prihuljena zver v džungli. Pri tem ni bilo pomembno, ali je zveri usojeno, da ga pokonča ali da bo pokončana sama. Zanesljivo je bilo zgolj, da bo stvor neizbežno planil, iz tega pa je sledil zanesljiv nauk, da rahločuten moški ne bo jemal s sabo dame, če gre lovit tigra – s takšno prispodobo si je namreč naposled predočil svoje življenje.


V svoji petinštiridesetletni karieri je ameriški pisatelj Henry James (1943-1916) ustvaril več kot dvajset romanov, čet sto kratkih zgodb ter obsežen in vpliven korpus literarne kritike.
Med njegove največje dosežke sodijo razvoj »mednarodnega« romana, v katerem je raziskoval razlike in trke med ameriško in evropsko kulturo, in formalne inovacije v umetniški prozi. V svojem srednjem in – slogovno zelo zahtevnem – poznem obdobju pa je mednarodno tematiko bodisi opustil bodisi podredil drugim platem človeške psihologije in medsebojnih odnosov. V to obdobje sodijo tudi tri daljše novele, ki jih prinaša knjiga Zver v džungli in druge zgodbe.
Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616952156
Leto izdaje 2014
Število strani 142
Dimenzije 13,7 x 23,0
Vezava Mehka
Izdal LUD Literatura
Avtor Henry James
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Zver v džungli in druge zgodbe
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Zver v džungli in druge z

Cena 25,00 €