KNJIGA MESECA - svetovna uspešnica Moč Zemlje + GRATIS dostava:)

V vrečki ni artiklov.
Alpinist

ALPINIZEM

Alpinistično kariero Silva Kara so najbolj zaznamovale velike stene Fitz Roya, Cerro Torreja, Torre Eggerja in Bhagirathija ter predanost, drznost, gorečnost in iskreno prijateljstvo, ki so rodili navezo treh mušketirjev – Silva Kara, Frančka Kneza in Janeza Jegliča – Johana. Sočno in doživeto spisane zgodbe iz plezalno nemara najplodnejšega obdobja slovenskega alpinizma!

DRUGI O KNJIGI IN AVTORJU

Ime Silvo Karo pri večini plezalcev po vsem svetu vzbudi tiho strahospoštovanje. Kako lahko običajen človek prepleza takšne stvari? Njegove najnevarnejše in najzahtevnejše smeri so po več kot treh desetletjih še vedno neponovljene. To ni navadna avtobiografija: to je zgodba o borcu, ki je z druge strani prinesel nekaj dragocenega.

Paul Pritchard, alpinist in pisatelj

Akterji zlate dobe slovenskega alpinizma so se vzponov lotevali s takšno gorečnostjo, da se zdi, kot da so preživeli obdarjeni s skoraj nadčloveškimi sposobnostmi. Ljudi, smeh, duhovite podrobnosti in intenzivnost plodnega obdobja v knjigi spoznavamo skozi življenjsko zgodbo enega najboljših v zgodovini.

Kelly Cordes, pisatelj in alpinist

Dolgo pričakovana avtobiografija Silva Kara je dobrodošel dodatek k bogati tradiciji slovenske alpinistične literature. Navdušujoča brezkompromisnost v navpičnem svetu je čudovito uravnotežena z njegovo osvežujoče skromno osebnostjo in lahkotnim slogom.

Bernadette McDonald, pisateljica

Silvo je vedno šel v korak s trendi, obenem pa zagnanim mladincem prijateljsko razdajal svoj navdih in izkušnje. Z njegovo knjigo bo tudi širši krog nadebudnih alpinistov vsrkal delček stare alpinistične modrosti (ali pa norosti?) in jo vgradil v nove vzpone.

Andrej Grmovšek, alpinist

Silvo Karo je daleč od povprečnežev, ki opisujejo hojo na Everest. Je eden izmed resničnih junakov modernega alpinizma, to pa so zgodbe o stenah, ki sodijo med najtežje na svetu.

Colin Haley, alpinist

Knjiga, v kateri je zbranih največ legendarnih zgodb iz plezalno verjetno najplodnejšega obdobja slovenskega alpinizma. Oboje je zame še vedno velik vir navdiha. 

Luka Lindič, alpinist

Skozi podobe sten se zazreš v devet življenj.

Franček Knez, alpinistična legenda
9789612881566 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/a/l/alpinist.jpg 9789612881566
21.99 EUR 2021-06-27 Zaloga: Na zalogi
-12%

Alpinist

Alpinist Silvo Karo

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 109 zlatnikov = 1,09 €.
Alpinist – težko pričakovana avtobiografija protagonista zlate dobe slovenskega alpinizma, ki ga je klic gora s kmečkega podeželja popeljal do brutalnih patagonskih viharjev, prostranih višav Himalaje, ožarjenih dimnikov karakorumskega granita, grenlandskega obzorja, indijskega monsuna, yosemitskih navpičnih zidov in prelepih Julijskih Alp.

Vroča cena: 21,99 €

Prihranek: 3,01 € (12%)

Redna cena: 25,00 €

Podrobnosti artikla Alpinist

ISBN 9789612881566
Leto izdaje 2018
Število strani 304
Dimenzije 15 × 23
Vezava Mehka vezava
Izdal Samozaložba
Avtor Silvo Karo

O avtorju Alpinist

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).