V vrečki ni artiklov.
Anatomija ljubezni - Evolucija spolnosti zakonske zveze in prešuštva

Anatomija ljubezni, klasično delo priznane bioantropologinje dr. Helen Fisher, je prvič izšlo v devetdesetih letih, sedaj pa je v novi izdaji temeljito prenovljeno in dopolnjeno. Slikoviti sprehod skozi prirodoslovno zgodovino spolnosti, zakonske zveze in skakanja čez plot temelji na dolgoletnih nevroznanstvenih raziskavah, razkriva pa biološke in fiziološke mehanizme, ki delujejo v jedru vsakega ljubezenskega odnosa, torej temeljnega odnosa, ki določa naše bivanje.

Fisherjeva je v Anatomiji ljubezni sistematično zbrala in uredila podatke, ki jih je pridobila iz vzorca več deset tisoč moških in žensk, ki so odgovarjali na vprašanja o ­ljubezni, partnerstvu, navezanosti in drugih pojavih, povezanih s partnerskimi odnosi. Z vidika nevrofiziologije nam na strokoven, a razumljiv način opiše, kako in na kakšen način se zaljubljamo, odgovarja na vprašanja strasti, obsedenosti in privlačnosti v ljubezenskih odnosih, vse to pa poveže z evolucijskim razvojem človeka in empirično pridobljenimi dokazi o delovanju človeških možganov.

Na podlagi nevrofizioloških in hormonskih značilnosti človeka Fisherjeva v delu opiše štiri značilne človeške značaje, s katerimi v nadaljevanju razloži in med seboj primerja temeljne načine funkcioniranja v različnih vrstah partnerskih odnosov. Avtorica s knjigo Anatomija ljubezni, ki po izidu na svojem področju ostaja nepresežena, ponuja angažirano in aktualno, na znanstvenih dognanjih utemeljeno delo, ki se ukvarja s področjem medosebnih odnosov.

HELEN E. FISHER je ameriška bioantropologinja, ena vodilnih svetovnih nevroznanstvenic in raziskovalka ameriškega inštituta Kinsey na Univerzi v Indiani. Izvedla je večletno obsežno raziskavo, v kateri je ugotavljala in med seboj primerjala različne nivoje ljubezenskega odnosa med partnerjema v povezavi z nevrofiziološkimi in značajskimi lastnostmi človeka. Povzetke in analize raziskav z več deset tisoč udeleženci iz različnih človeških kultur je objavila v odmevnih knjigah.

Knjiga Anatomija ljubezni predstavlja pionirsko delo o zgodovini partnerstva z vidikov nevrofizio­logije in bioloških značilnosti človeka.


»Helen Fisher skozi perspektivo bioantropologinje in z glasom pesnice razgalja številne svetove in obdobja erotične ljubezni.« – Richard Dawkins

»Že s prvo izdajo Anatomije ljubezni je Helen Fisher postala avtoriteta na področju védenja o ljubezni in njeni bolečini. Nihče drug ne pozna človeškega srca tako natančno in ga razlaga s tako duhovitostjo in stilom.« – John Tierney

978-961-6954-76-1 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/2/6/26535_22122.jpg 978-961-6954-76-1
26.9 EUR 2021-04-26 Zaloga: Na zalogi

Anatomija ljubezni - Evolucija spolnosti zakonske zveze in prešuštva

Anatomija ljubezni - Evolucija spolnosti zakonske zveze in prešuštva dr. Helen Fisher

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 134 zlatnikov = 1,34 €.
Anatomija ljubezni, klasično delo priznane bioantropologinje dr. Helen Fisher, je prvič izšlo v devetdesetih letih, sedaj pa je v novi izdaji temeljito prenovljeno in dopolnjeno. Slikoviti sprehod skozi prirodoslovno zgodovino spolnosti, zakonske zveze in skakanja čez plot temelji na dolgoletnih nevroznanstvenih raziskavah, razkriva pa biološke in fiziološke mehanizme, ki delujejo v jedru vsakega ljubezenskega odnosa, torej temeljnega odnosa, ki določa naše bivanje. Fisherjeva je v Anatomiji ljubezni sistematično zbrala in uredila podatke, ki jih je ...
Cena: 26,90 €

Podrobnosti artikla Anatomija ljubezni - Evolucija spolnosti zakonske zveze in prešuštva

ISBN 978-961-6954-76-1
Leto izdaje 2017
Število strani 616
Dimenzije 21,0 x 15,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba UMco
Avtor dr. Helen Fisher

O avtorju Anatomija ljubezni - Evolucija spolnosti zakonske zveze in prešuštva

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).