V vrečki ni artiklov.
Bilanca zdravja in počutja

Zdravje

Avtor knjige podaja odgovore na vprašanja:

- Ali ima hrana, ki jo kupujemo, res tako izjemno pomembno vlogo pri nastanku in razvoju sodobnih bolezni, kot so srčno-žilne bolezni, debelost, diabetes, kronična utrujenost, depresija in rakaste bolezni, in kakšno ter kako izbrati »tisto pravo«, zdravju koristno hrano?

- Mar ni skrb vzbujajoč podatek, da smo ljudje kljub razvoju sodobne medicine čedalje bolj bolni, pri čemer še posebej izstopajo kronične bolezni?

- Zakaj sodobna medicina ignorira povezavo prehrane in zdravja?

Priča smo sodobnim epidemijam bolezni, ki so poglavitno povezane s prenajedanjem in uživanjem zdravju nekoristnih živil, ki so večinoma visokoenergetska in izjemno nizko hranilna, zaradi česar posegamo po njih večkrat dnevno. Takšna živila v telesu ustvarjajo primanjkljaje (deficite) oziroma presežke (suficite) zdravju pomembnih makro- in mikrohranil, kar na srednji in dolgi rok privede do porušitve ravnovesja v telesu oziroma homeostaze.

To seveda pomeni tudi čedalje večje dobičke multinacionalk, ki proizvajajo takšno hrano, in farmacevtskih gigantov, ki zaradi vedno večjega povpraševanja po »hitrih rešitvah«, ko se pokažejo zdravstvene težave, zanje proizvajajo zdravila.

Zdravje mora predstavljati primarno vrednoto. Za svoje zdravje se moramo potruditi predvsem sami. Večji vložek lastnega truda bo pomenil tudi večji izkupiček v prid pozitivne bilance zdravja in dobrega počutja.

978-961-290-068-7 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/b/i/bilanca_zdravja_in_pocutja.jpg 978-961-290-068-7
19.71 EUR 2020-06-12 Zaloga: Na zalogi

Bilanca zdravja in počutja

Bilanca zdravja in počutja Zoran Perdija

Skrb za zdravje je v naših rokah, prevzemimo jo

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 98 zlatnikov = 0,98 €.
Ta knjiga je bila napisana z namenom ozaveščanja in spodbujanja vseh nas k razmisleku o hrani, ki jo iz leta v leto uživamo večkrat na dan. Ali ima hrana, ki jo kupujemo, res tako izjemno pomembno vlogo pri nastanku in razvoju sodobnih bolezni, kot so srčno-žilne bolezni, debelost, diabetes, kronična utrujenost, depresija in rakaste bolezni, in kakšno ter kako izbrati »tisto pravo«, zdravju koristno hrano?
Cena: 19,71 €

Podrobnosti artikla Bilanca zdravja in počutja

ISBN 978-961-290-068-7
Leto izdaje 2019
Število strani 180
Dimenzije 14,5 x 21,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Ciim Plus
Avtor Zoran Perdija

O avtorju Bilanca zdravja in počutja

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).