Nastanek vilinskih simbolov

Po starodavni čarovniški legendi so pri stvarjenju planetov in vzporednih vesoljnih svetov poleg angelov pomagali tudi vilinci, bitja izjemne modrosti, ki so razumela in obvladovala kraljestvo energije, njeno pretakanje in usmerjanje. V zgodbah in mitih jih prepoznamo po prišpičenih velikih ušesih in slokih postavah, ostrih čutilih ter nenavadnih sposobnostih in spretnostih. Izvirali naj bi iz ozvezdja Plejad, njihovo poslanstvo na Zemlji pa je bilo pomagati pri njenem razvoju. Njihovo največje darilo človeštvu so bili vilinski simboli – ključi energij, s katerimi naj bi se ljudje naučili ravnati z energijami, ki jih nosimo v sebi, usmerjati pozornost in namero ter bolje razumeti sebe in vesolje.

 

Vilinski simboli so energijski ključi

Premik v zavesti, preusmeritev energije pozornosti in uskladitev z določeno vibracijo lahko dosežemo s pomočjo vilinskih simbolov – ključev energij, ki so izjemno močni energijski ideogrami oziroma hologrami sil ljubezni, modrosti in luči. So ključi do energij, vrednot, sposobnosti, veščin, darov in zmožnosti, ki se neprebujene skrivajo globoko v nas. Z njimi lahko postanemo bolj zavestni in ustvarjalni. Pomagajo nam, da znova vzpostavimo stik s svojo notranjostjo in vero v čarobnost vsakdanjega življenja, se povežemo z energijo Vesolja in aktiviramo svoj lastni energijski sistem, ki nas pripelje točno tja, kjer moramo biti. S pomočjo Vilinskih simbolov najdemo pot do sebe, se povežemo s svojim višjim jazom in tako dosežemo vse, kar je v skladu z našim najvišjim namenom.

Vilinski simboli so na prvi pogled videti precej preprosti znaki, vendar imajo prav vsak lok, črtica in pika svoj pomen. Sestavljeni so iz različnih gradnikov, od katerih ima vsak svoj namen. Razmerja gradnikov dajejo vsakemu simbolu vibracijo, ki je enaka vibraciji vrednote, lastnosti ali stvari, ki je želimo pritegniti v svoje življenje. Vsak simbol ima tudi svoje vilinsko ime ali mantro, s katero aktiviramo simbol in povečamo moč njegovega delovanja.

 

Kako nam pomagajo?

Ko se soočamo s konkretno težavo in o njej ves čas razmišljamo, se smilimo sami sebi in živimo v strahu, se temu primerno spremeni naša energija in posledično vibracija. Da se to ne bi zgodilo, uporabimo amulet z vilinskim simbolom, ki je namenjen področju, kjer imamo problem. Vilinski simboli nam pomagajo, da energijo preusmerimo v rešitev naših težav in spremenimo svojo vibracijo. Pravzaprav nam pomagajo spremeniti zorni kot zaznave. Spoznamo, da nismo več žrtve s številnimi težavami, temveč ustvarjalci svojega življenja.

 

Za koga so primerni in kako jih uporabljamo?

Vilinski simboli so primerni za vsakogar. Lahko so čudovito darilo, s katerim obdarovanca tudi energijsko podpremo, in imajo globoko sporočilno vrednost. Lahko jih uporabljamo kot opomnike ali »sidra«, lahko pa z njimi intenzivno delamo na sebi in dosegamo neverjetne preboje in preobrazbe.

Amulet z vilinskim simbolom lahko nosimo okoli vratu, v denarnici, na obesku za ključe, v žepu oziroma ga postavimo kamor koli v svojo bližino. Sam po sebi ne deluje, saj ga moramo najprej zaprositi za pomoč na področju, kjer jo potrebujemo. Mantro v mislih ali naglas trikrat ponovimo in nato simbol prosimo za pomoč ter se mu lepo zahvalimo. To večkrat ponovimo. Amulet z vilinskim simbolom uporabljamo toliko časa, kot čutimo, da ga potrebujemo. Pri nekaterih je učinek takojšen, pri drugih lahko traja dlje časa, kar je odvisno od naših notranjih blokad. Uporabljamo jih redno. Med seboj jih tudi kombiniramo in tako še poglobimo njihovo delovanje.

 

Najpogosteje uporabljeni simboli:

Kaler Adali

Ker tudi najboljši potrebujejo kanček sreče. Z njegovo pomočjo ugotovimo, da se nam dogajajo »mali čudeži« in občutek imamo, da se nas »drži« sreča. Hkrati je to tudi amulet, ki ga ljudje največkrat podarijo.

Tir Kairi

Ta amulet nam pomaga uspeti. Lahko se še tako trudimo in zadane projekte izpeljemo popolno, a sena koncu stvari ne bodo izšle po načrtih, če naša energija ni usklajena z energijo uspeha. Tir Kairi nam pomaga, da se z njo povežemo in prevzamemo energijo zmagovalcev!

Olan Rei

Zdravje je vrednota, katere pomembnosti se pogosto ne zavedamo, dokler smo zdravi. Ko zbolimo, neštete želje zamenja ena sama: biti zdrav. Olan Rei pomaga pri izboljšanju zdravstvenega stanja vseh teles, tj. snovnega, astralnega, mentalnega in duhovnega. Odlično vpliva tudi na vzpostavitev ravnotežja žlez z notranjim izločanjem. Ne nadomesti zdravil ali terapij, poveča pa njihov učinek. Priporočljivo je, da ga uporabljamo preventivno.

Amali Doare

Živimo v času in na planetu, kjer vsi potrebujemo denar in verjetno imamo prav na tem področju veliko blokad, ki običajno izvirajo že iz zgodnjega otroštva. Amali Doare je idealen za pospeševanje prodaje, trženje in finančni uspeh. Odklene energijo finančne varnosti, v naše življenje privlači denar, izostri našo spretnost finančnih transakcij, nas odpre za sprejemanje dobrin in topi miselne vzorce omejevanja in strahu pred revščino. V našem umu utrjuje zavest blaginje, ki poslej poskrbi, da vedno dobimo tisto in toliko, kot potrebujemo.

Amar Nat

Dneve in desetletja lahko sanjarimo in razmišljamo o ljubezni, pa se ne bo zgodilo nič. Da bi bili srečni in zadovoljni v odnosih, moramo najprej imeti radi sami sebe in delovati iz stališča ljubezni. Ne smemo pozabiti, da je ljubezen osnovna sila principa delovanja zakona privlačnosti, ki zelo jasno pokaže, kaj imamo v življenju res radi in česa ne. Morda lahko prelisičimo svoj um, podzavesti in Vesolja pa prav gotovo ne. Amar Nat je univerzalni simbol, ki ga lahko uporabljamo ves čas in v vseh situacijah, poleg tega pa z njim povečamo moč delovanja drugih simbolov.

 

Povzeto po članku, objavljenem v reviji Karma+, avtorice Maye Peron, ambasadorke vilinskih simbolov.