Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Bog presenečenj

Na zalogi
SKU
978-961-04-0595-5
Dodaj v primerjavo
Cena 24,90 €

Osrednji motiv tega vodnika za duhovno življenje je evangeljska prilika o iskanju zakopanega zaklada (Mt 13,44). Gerard W. Hughes (1924-2014), škotski jezuit, nam skuša pokazati, da je njiva s skritim zakladom – v nas samih.

Dodaj na seznam želja

Vera

Iskati moramo globoko v sebi in to notranje potovanje močno vpliva na naše življenje, na odnose, vrednote in tudi na spremembe v družbi. Bog je v vseh stvareh in v stvarstvu ni nobenega delca, nobene človekove izkušnje, kjer ne bi bil z nami. A to ni le knjiga o zakladu, je tudi zaklad sama v sebi – je eno najbolj uspešnih duhovnih del zadnjih desetletij, prevedeno v več kot dvajset jezikov.

»Večina vodnikov je zahtevno branje, če ne vidimo predmetov ali obiščemo krajev, ki jih opisujejo, in prebiramo jih lahko le zelo počasi. Ta vodnik za notranje potovanje ni nobena izjema. Na koncu vsakega poglavja so vaje, da bralec lahko potuje tudi sam. Kar odkrijete o samih sebi, je dosti bolj pomembno in več vredno kot kar koli, kr sem napisal. Zato v tej knjigi ne podajam podrobnih opisov, ampak se omejujem na smerokaze.«

To troje sestavlja človekovo izkušnjo vere: Cerkev, se pravi konkretna krščanska skupnost, katere del je posameznik, kritično mišljenje, se pravi razmišljanje, branje, poglabljanje znanja, ter mistika, se pravi neprestana odprtost za presenečenje, ki odpira prostor za razodetje Boga kot nekoga, ne kot nekaj. Če manjka katera od treh komponent, je vera okrnjena, neavtentična in ne more rasti.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-04-0595-5
Leto izdaje 2019
Število strani 208
Dimenzije 14,0 x 21,0
Vezava Trda
Izdal Družina
Avtor Gerard W. Hughes
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Bog presenečenj
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Bog presenečenj

Cena 24,90 €