Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Brezčasni nauk upanišad

na zalogi pri dobavitelju- dobava 5-7 dni.
SKU
9789619490105
Dodaj v primerjavo
Cena 35,00 €

Prevod desetih glavnih upanišad prvič v slovenščini. Upanišade so najstarejši filozofski in mistični spisi. S svojo globino, preprostostjo, čudovitimi zgodbami in odgovori na temeljna življenjska vprašanja nas navdihujejo, da spoznamo sijočo Dušo v sebi, ki je naša resnična narava.

Dodaj na seznam želja

UPANIŠADE

Upanišade so najstarejši filozofski in mistični spisi. S svojo globino, preprostostjo, čudovitimi zgodbami in odgovori na temeljna življenjska vprašanja nas navdihujejo, da spoznamo sijočo Dušo v sebi, ki je naša resnična narava.

Upanišade so skrivni nauk, ki ga Učitelj posreduje učencu. Zapisane so v dialogu. So besede modrecev iz Indije, ki govorijo o svoji lastni izkušnji in videnju. To znanje ni sad čutnega zaznavanja, sklepanja ali razmišljanja, temveč notranjega videnja. Modreci v upanišadah vidijo duhovni svet tako jasno, kot mi vidimo fizičnega. Razkrivajo nam bogata notranja izkustva in ne podajajo abstraktnih filozofskih razlag. Znanje, ki nam ga posredujejo, nam pomaga na poti osvobajanja.

Nemški filozof Arthur Schopenhauer o Upanišadah, ki jih je imel na mizi in jih je vsak večer bral pred spanjem, pravi:
»Upanišade so najbolj koristno branje na svetu, ki povzdiguje duha. So uteha mojega življenja in bodo uteha ob moji smrti. Podajajo najvišje znanje ali modrost. Upanišade bodo prej ali slej postale vera ljudi.«

Upanišade govorijo o enosti človekovega Jaza, Atmana, in Najvišje Resničnosti, Brahmana. Vse izhaja iz enega Izvora, ljudje, vsa bitja, vse moči, narava in višji svetovi. V vsem sije skriti Jaz, ki je brezmejna radost. Ko ga spoznamo, postanemo lahki, prosti, svobodni, spokojni in nas prežemata veselje in ljubezen. Upanišade razkrivajo največjo skrivnost človeškega življenja.

“Vsa ta bitja vodi Zavest,
ona jim daje obstoj.
Temelj vesolja je Zavest.
Zavest je Brahman.” - Aitareja upanišada”

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789619490105
Leto izdaje 2020
Število strani 409
Dimenzije 17 x 24
Vezava Trda
Izdal Društvo razcvet zavesti
Avtor Viktorija Kos
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Brezčasni nauk upanišad
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Brezčasni nauk upanišad

Cena 35,00 €