Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Če nihče ne govori o izje

Na zalogi
SKU
978-961-274-206-5
Dodaj v primerjavo
Cena 15,99 €
Če nihče ne govori o izjemnih stvareh, prvo McGregorjevo romaneskno delo, je izčiščena, rahločutna prozna umetnina, ki se občasno pretoči v izjemno učinkovito vodeno dogodivščino.
Dodaj na seznam želja

Če nihče ne govori o izjemnih stvareh, prvo McGregorjevo romaneskno delo, je izčiščena, rahločutna prozna umetnina, ki se občasno pretoči v izjemno učinkovito vodeno dogodivščino. Pisatelj s tankim posluhom zapisuje drobne podrobnosti, ki se (navidezni) brezpomembnosti navzlic zlijejo v posledice, ki puščajo silovit pečat. Neimenovana britanska ulica, ki v svoje pore vsrka celoto dogajanja, vrvi od življenja, pa vendar za zidovi (prav tamkaj) usode ugašajo v samosti, nenadejani zanositvi in smrti.

Tako rekoč anonimni prebivalci, ki jim pisatelj sledi, kakor da bi spretno rokoval s kinskim aparatom, so približani s filigransko in lirično pisavo - McGregor nas prav v vsakem odstavku nevsiljivo opomni na prostranost doživljajskega za sleherno zaveso, za slehernimi durmi. Ritem, ki je vsakdanje nevsakdanji, nenadoma zatrese (pretrese) tragična nesreča …
 
Roman, ki nadvse izvirno popiše navaden, sem in tja zanikrn in melanholičen svet, je zakoračil v širši izbor za Bookerjevo nagrado ter osvojil imenitni priznanji Betty Trask Award in Somerset Maugham Award.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-274-206-5
Leto izdaje 2014
Število strani 292
Vezava Mehka
Izdal Sanje
Avtor Jon McGregor
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Če nihče ne govori o izjemnih stvareh - MV
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Če nihče ne govori o izje

Cena 15,99 €