Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Divjerasli arboretum

Na zalogi
SKU
978-961-7136-40-1
Dodaj v primerjavo
Cena 19,90 €

Avtor: Mario Rigoni Stern 

Naslov: Divjerasli Arboretum

Knjiga Divjerasli arboretum predstavlja sozvočje strokovnih opisovanj in osebnih premišljevanj ter razkriva zdravilno in osvobajajoče soglasje človeških in rastlinskih zgodb in usod, ujetih v večni krogotok rojstev in smrti, radosti in trpljenja, morda usojenih dolgemu življenju, a vselej zapisanih izginjanju in preraščanju v novem.

Dodaj na seznam želja

Od »kozmičnega« macesna, »po katerem se spuščata sonce in luna«, do heraldično krepkega hrasta, in od bukve, kateri so »naklonjeni bogovi«, do tise, simbola »smrti in večnosti obenem«, nam znameniti italijanski pisatelj Mario Rigoni Stern pripoveduje o dvajseterici izbranih dreves, ki so mu posebej pri srcu. Z opisom botaničnih in okoljskih značilnosti, zgodovine in kreposti ter vplivov na ljudsko in literarno kulturo tako zasadi svojstven arboretum, osvežen z gorjanskimi in gorniškimi izkušnjami, otožnostjo in spomini na čase, »ko so ljudje sobivali z naravo«.

»Kdor se razume na znanost, čuti nekakšno sorodnost med glasbenim odlomkom in drevesom – oba sta ustvarjena po enako logičnih in preprostih zakonih.« - iz knjige

Več informacij
ISBN 978-961-7136-40-1
Število strani 163
Leto izdaje 2022
Dimenzije 12,5x21cm
Is Featured Ne
Vezava Mehka
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Divjerasli arboretum
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

najceneje v knjigarni Cangura: Divjerasli arboretum

Cena 19,90 €