Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Dolomiti po dolgem in počez

Ni več v prodaji
SKU
9789616870399
Cena 29,90 €

Izbirni planinski vodnik vključuje kar 60 ciljev oz. poti, razpršenih po celotnem območju Dolomitov, od Furlanskih Dolomitov na vzhodu do skupine Brente na zahodu in od Sekstenskih Dolomitov na severu do skupine Schiara nad mestom Belluno na jugu. Med njimi v vodniku prevladujejo ture po zelo zahtevnih poteh (feratah), čeprav lahko najdemo tudi nekaj lažjih, skoraj sprehajalnih tur.

Dodaj na seznam želja

Dolomiti

Izbirni planinski vodnik Dolomiti po dolgem in počez pravzaprav predstavlja razširjeno in popravljeno vsebino predhodnika Dolomiti, sanjske gore. Avtor je v svoje novo delo vključil kar 60 ciljev oz. poti, razpršenih po celotnem območju Dolomitov, od Furlanskih Dolomitov na vzhodu do skupine Brente na zahodu in od Sekstenskih Dolomitov na severu do skupine Schiara nad mestom Belluno na jugu.

Med njimi v vodniku prevladujejo ture po zelo zahtevnih poteh (feratah), čeprav lahko najdemo tudi nekaj lažjih, skoraj sprehajalnih tur. Za piko na i je avtor dodal še izbor najzahtevnejših, že kar alpinističnih vzponov.

Andrej Mašera, avtor vodnika ter izkušen poznavalec in zaljubljenec v to čudovito gorsko pokrajino, vpisano na Unescov seznam naravne in kulturne dediščine je zapisal takole: »Ko sem davnega leta 1961 prvič vstopil v kraljestvo Dolomitov, si nisem mogel niti v sanjah predstavljati, da bom te prelepe gore tako močno vzljubil, da jih bom potem še ničkolikokrat obiskal in napisal o njih celo izbirni vodnik. Če bo ta knjiga koga pritegnila in mu vzbudila željo po obisku Bledih gora in si bo zaželel ponovnih srečanj z njihovimi strogimi strminami kot tudi z mehko toploto, ki jo izžarevajo, bo namen tega dela izpolnjen.«

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616870399
Leto izdaje 2019
Število strani 335
Dimenzije 16,7 x 24,5
Vezava Mehka
Izdal Planinska zveza Slovenije
Avtor Andrej Mašera
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Dolomiti po dolgem in počez
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Dolomiti po dolgem in počez

Cena 29,90 €