Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Drevesa - Miti, legende, zdravilnost - 3. del

Na zalogi
SKU
9789612900793
Dodaj v primerjavo
Cena 30,00 €

O zdravilnosti plodov sadnih dreves vemo le malo, zato je ob izvoru sadnih dreves, njihovih lastnostih in mitološkem izročilu avtorica temu v knjigi namenila posebno pozornost. S tem, da je bil zdravilni učinek naravnih sestavin dokazan z znanstvenimi in kliničnimi študijami, so postala tudi drevesa, zlasti pa njihovi plodovi, zanimiva za farmacijo, ki iz njih lahko ekstrahira zdravilne učinkovine za posamezne bolezni.

Dodaj na seznam želja

Sadna drevesa

O zdravilnosti plodov sadnih dreves vemo le malo, zato sem ob izvoru sadnih dreves, njihovih lastnostih in mitološkem izročilu temu v knjigi namenila posebno pozornost. S tem, da je bil zdravilni učinek naravnih sestavin dokazan z znanstvenimi in kliničnimi študijami, so postala tudi drevesa, zlasti pa njihovi plodovi, zanimiva za farmacijo, ki iz njih lahko ekstrahira zdravilne učinkovine za posamezne bolezni. Pa vendar je dokazano, da ima največji zdravilni učinek sadež v celoti. Sadna drevesa so neprecenljiv vir zdravilnih učinkovin in zato s toliko večjim spoštovanjem lahko ohranjamo staro slovansko tradicijo, da jih častimo kot domovanje bogov, dobrih vil in bivališče »domovoja«, dobrega duha, ki nas varuje pred vsem slabim.

"Drevesa so pesmi, ki jih zemlja piše nebu", je zapisal libanonski pesnik, pisatelj in slikar Gibran Khalil Gibran. Sadna drevesa, v vseh arhaičnih kulturah posvečena bogovom plodnosti, lepote, mladosti in modrosti, so spomladi kot neveste, jeseni pa kot radodarne matere. Miti in legende jim pripisujejo božansko naravo, pesniki jih opevajo v svojih čudovitih pesmih, slikarji jih upodabljajo na svojih prelepih slikah, sodobna znanost pa v njih odkriva neprecenljiv vir zdravilnih sestavin. 

Naši predniki so znali opazovati svet okrog sebe in v drevesih prepoznavati zdravilne učinke, ki so si jih razlagali s čarobnimi lastnostmi in s povezavo z bogovi. Iz izkustva so vedeli, da je narava najboljša učiteljica in tudi najboljša zdravilka. Ravna se po kozmičnih zakonih in jih prenaša v svoje stvaritve. Sadna drevesa so bila vedno tesno povezana s človekovim življenjem. Včasih je bil celo običaj, da so ob rojstvu otroka posadili sadno drevo, kar naj bi otroku prinašalo zdravje, srečo in blaginjo.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612900793
Leto izdaje 2019
Število strani 156
Dimenzije 16,5 x 22,5
Vezava Mehka
Izdal Sebur
Avtor Maria Ana Kolman
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Drevesa - Miti, legende, zdravilnost - 3. del
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Drevesa - Miti, legende, zdravilnost - 3. del

Cena 30,00 €