V vrečki ni artiklov.
Drevesa - Miti, legende, zdravilnost - 3. del

Sadna drevesa

O zdravilnosti plodov sadnih dreves vemo le malo, zato sem ob izvoru sadnih dreves, njihovih lastnostih in mitološkem izročilu temu v knjigi namenila posebno pozornost. S tem, da je bil zdravilni učinek naravnih sestavin dokazan z znanstvenimi in kliničnimi študijami, so postala tudi drevesa, zlasti pa njihovi plodovi, zanimiva za farmacijo, ki iz njih lahko ekstrahira zdravilne učinkovine za posamezne bolezni. Pa vendar je dokazano, da ima največji zdravilni učinek sadež v celoti. Sadna drevesa so neprecenljiv vir zdravilnih učinkovin in zato s toliko večjim spoštovanjem lahko ohranjamo staro slovansko tradicijo, da jih častimo kot domovanje bogov, dobrih vil in bivališče »domovoja«, dobrega duha, ki nas varuje pred vsem slabim.

"Drevesa so pesmi, ki jih zemlja piše nebu", je zapisal libanonski pesnik, pisatelj in slikar Gibran Khalil Gibran. Sadna drevesa, v vseh arhaičnih kulturah posvečena bogovom plodnosti, lepote, mladosti in modrosti, so spomladi kot neveste, jeseni pa kot radodarne matere. Miti in legende jim pripisujejo božansko naravo, pesniki jih opevajo v svojih čudovitih pesmih, slikarji jih upodabljajo na svojih prelepih slikah, sodobna znanost pa v njih odkriva neprecenljiv vir zdravilnih sestavin. 

Naši predniki so znali opazovati svet okrog sebe in v drevesih prepoznavati zdravilne učinke, ki so si jih razlagali s čarobnimi lastnostmi in s povezavo z bogovi. Iz izkustva so vedeli, da je narava najboljša učiteljica in tudi najboljša zdravilka. Ravna se po kozmičnih zakonih in jih prenaša v svoje stvaritve. Sadna drevesa so bila vedno tesno povezana s človekovim življenjem. Včasih je bil celo običaj, da so ob rojstvu otroka posadili sadno drevo, kar naj bi otroku prinašalo zdravje, srečo in blaginjo.

9789612900793 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/d/r/drevesa_1.jpeg 9789612900793
30 EUR 2020-07-17 Zaloga: Na zalogi

Drevesa - Miti, legende, zdravilnost - 3. del

Drevesa - Miti, legende, zdravilnost - 3. del Maria Ana Kolman

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 150 zlatnikov = 1,50 €.
O zdravilnosti plodov sadnih dreves vemo le malo, zato je ob izvoru sadnih dreves, njihovih lastnostih in mitološkem izročilu avtorica temu v knjigi namenila posebno pozornost. S tem, da je bil zdravilni učinek naravnih sestavin dokazan z znanstvenimi in kliničnimi študijami, so postala tudi drevesa, zlasti pa njihovi plodovi, zanimiva za farmacijo, ki iz njih lahko ekstrahira zdravilne učinkovine za posamezne bolezni.
Cena: 30,00 €

Podrobnosti artikla Drevesa - Miti, legende, zdravilnost - 3. del

ISBN 9789612900793
Leto izdaje 2019
Število strani 156
Dimenzije 16,5 x 22,5
Vezava Mehka vezava
Izdal Sebur
Avtor Maria Ana Kolman

O avtorju Drevesa - Miti, legende, zdravilnost - 3. del

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).