V vrečki ni artiklov.

Druga knjiga taa

Druga knjiga taa Stephen Mitchell

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 181 zlatnikov = 1,81 €.
Največkrat prevedena knjiga po Svetem pismu je Tao te king (Kako stvari delujejo), katerega avtorstvo pripisujemo Lao Ceju. Velja za temeljno delo taoizma in predstavlja klasični priročnik za umetnost življenja. Po izjemnem uspehu istoimenske priredbe je ugledni ameriški učenjak in prevajalec Stephen Mitchell ustvaril inovativno delo, ki ga držite v rokah in nosi naslov Druga knjiga taa. Svoj navdih je iskal v delih, ki sta jih spisala Čuang Ce (4. stoletje pr. Kr.), učenec Lao Ceja, in Zisi (481-402 pr. Kr.), edini vnuk velikega Konfucija.
 
Cena: 25,90 €

Podrobnosti artikla

ISBN 978-961-6769-12-9
Leto izdaje 2010
Število strani 213
Dimenzije 14,5 x 24,22
Avtor Stephen Mitchell
Vezava Ne
Izdal Cangura

O avtorju

 

STEPHEN MITCHELL se je rodil leta 1943 v Brooklynu, zvezni državi New York. Svojo izobrazbo je pridobil na univerzi v Amherstu, na pariški Sorboni ter na univerzi Yale, prav tako pa že vrsto let intenzivno prakticira zen.

Njegove številne prodajne uspešnice med drugim vključujejo Tao te king (Tao te Ching), Jezusov evangelij (The Gospel According to Jesus), Bhagavad Gita, Jobova knjiga (The Book of Job), Srečevanja z nadangelom (Meetings with the Archangel) in Gilgameš (Gilgamesh).

Mitchell je poročen s Katie Byron, s katero je tudi napisal dva bestsellerja: Ljubiti življenje takšno kot je: štiri vprašanja, ki lahko spremenijo vaše življenje in Tisoč imen za radost (A Thousand Names for Joy).

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Oglejte si tudi