V vrečki ni artiklov.
Fermentiraj.si – Brezglutenska akademija

Z več sto fotografijami opremljena knjiga je namenjena vsem ljudem, ki želijo izboljšati svoje počutje in življenjski slog. Seveda pa še posebej bolnikom s celiakijo, bolnikom z neceliakalno preobčutljivostjo na gluten in alergikom na gluten. Avtorici nas na podlagi lastnih izkušenj, dolgoletnih lastnih raziskav vodita po svetu fermentirane brezglutenske funkcionalne hrane in skozi znanja, ki so potrebna bolnikom s celiakijo, pa tudi gostincem in šolam pri pripravi fermentirane brezglutenske funkcionalne hrane.

Fermentiranje, ki so ga naše babice kar dobro poznale, je počasna razgradnja organskih snovi, ki jih povzročajo mikroorganizmi ali kompleksne dušikove snovi, encimi, rastlinskega in živalskega izvora. In knjiga nas natančno pouči, kako kalimo fižol, žita, semena in tako ustvarimo funkcionalna živila, torej hrano, ki preprečuje obolenja in prispeva k boljšemu zdravju. In zvemo kar precej o mikrozelenju, s katerim vzgojimo mlado rastlino tako, da je v njej štiri- do šestkrat več hranil kot v odrasli rastlini. In seveda o fermentiranju, ki prinaša velike koristi za zdravje, kar so vedeli že pred pet tisoč leti Babilonci, stari Egipčani, Mehičani … Fermentirati se naučimo sadje, zelenjavo, žita, mleko, stročnice, meso, čaje in zelišča.

V pričujoči knjigi Fermentiraj.si, Brezglutenska akademija sta avtorici, vsaka s svojega zornega kota, poskušali bralcu predstaviti varen pristop k uživanju 100 % brezglutenske hrane.

V obsežni knjigi je preko 60 odličnih receptov za prirpravo fermantirne hrane, več kot 440 fotografij in ilustracij ter obIilca zbranih dejstev o fermentaciji, ki so v času napredka industrijske proizvodnje hrane skoraj utonila v pozabo. 

Knjiga, s katero se je mogoče naučiti priprave polnovredne funkcionalne hrane in se oborožiti z vsem potrebnim znanjem za izvajanje 100% varne brezglutenske diete, je priročnik za življenje

Suzana Kranjec in Marjetka Kreševec, vsaka s svojega zornega kota predstavita varen pristop k uživanju 100% brezglutenske hrane.

V 1. DELU knjige, Fermentiraj.si, Suzana Kranjec predstavlja pomen fermentirane hrane kot funkcionalne hrane za slehernega posameznika, ki želi svojemu telesu le najboljše. Popelje vas v svet različnih vrst fermentiranega brezglutenskega kruha in sladic (potica, krofi, panettone …), kisanja zelenjave brez kisa (kislo zelje, repa, korejski kimči, balkanski turši …) ter izdelave odličnih naravno gaziranih pijač (kombuča, vodni kefir, dosa …) z obilico probiotičnih bakterij. Dotakne pa se tudi pomena mikrozelenja in kaljenja. Znašli se boste v čarobnem svetu dobrih bakterij in kvasovk ter živih kaljenih semen, po katerih kliče vaše telo. Knjiga je strokovno podprta z več kot 100 znanstvenimi in strokovnimi članki o fermentaciji in celiakiji.

Marjetka Kreševec je v 2. DELU knjige z naslovom Brezglutenska akademija postavila trdne izobraževalne temelje za življenje z brezglutensko dieto, ki je za bolnika s celiakijo edino obstoječe zdravilo. V knjigi boste našli odgovore na vsa vprašanja, ki se porajajo, ko med množico živil izbirate za vas varno živilo. Pred vami je pravi Nakupovalni in izobraževalni vodič za bolnike s celiakijo, gostince, šole, vrtce.

9789612889302 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/f/e/fermentiraj.si.jpg 9789612889302
39.9 EUR 2021-05-11 Zaloga: Na zalogi

Fermentiraj.si – Brezglutenska akademija

Fermentiraj.si – Brezglutenska akademija Marjetka Kreševec Suzana Kranjec

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 199 zlatnikov = 1,99 €.
Knjiga Frementiraj.si, Brezglutenska akademija je nepogrešljiv pripročnik za vsakogar, ki potrebuje nakupovalni vodič v brezglutenskem svetu in za vsakega, ki se zaveda pomena zdrave funkcionalne fermentirane brezglutenske hrane.
Cena: 39,90 €

Podrobnosti artikla Fermentiraj.si – Brezglutenska akademija

ISBN 9789612889302
Leto izdaje 2018
Število strani 441
Dimenzije 20,0 x 26,0
Vezava Trda vezava
Izdal Samozaložba
Avtor Marjetka Kreševec
Suzana Kranjec

O avtorju Fermentiraj.si – Brezglutenska akademija

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Fermentiraj.si – Brezglutenska akademija

Oglejte si tudi