Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Gastronomija Alpske Slovenije

na zalogi pri dobavitelju- dobava 5-7 dni.
SKU
9789616882811
Dodaj v primerjavo
Cena 39,00 €

V pričujoči knjigi predstavljamo gastronomijo panonske Slovenije z naslednjimi od 24 gastronomskih regij: Koroška, Maribor, Pohorje, Dravska dolina, Kozjak, Zgonja Savinjska dolina, Gorenjska, Rovtarsko, Idrijsko ; Cerkljansko in Dolina Soče

Dodaj na seznam želja

Cilj projekta je priprava zbirke knjig, v katerih so zbrane zgodbe in recepti vseh jedi, ki sestavljajo piramido Strategije gastronomije Slovenije. Opis štirih gastronomskih regij Slovenije predstavlja zakladnico prehranske dediščine naše dežele, ki s sodobno nadgradnjo lokalnih in regionalnih posebnosti zaokroža razpoznavnost slovenske kulinarike. V štirih knjigah je opisanih 24 gastronomskih regij Slovenije, dopolnjenih s 430 strokovno izbranimi živili, jedmi in pijačami, ki predstavljajo podobo Slovenije.

Jedi in pijače so upodobljene na barvnih fotografijah. Vsaka od 24 regij pa je uvedena z izbrano barvno reprodukcijo umetniškega dela slovenskih ustvarjalcev likovne umetnosti. Pokrajinske upodobitve odražajo značilnosti regij in tako s prestižno likovno podobo uvajajo posamezna poglavja. Umetniška dela hranijo umetnostne galerije v Sloveniji, ki so na ta način udeležene pri tem projektu.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616882811
Leto izdaje 2021
Število strani 208
Dimenzije 21,0 x 27,0
Vezava Trda
Izdal Založba Hart
Avtor Janez Bogataj
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Gastronomija Alpske Slovenije
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Gastronomija Alpske Slovenije

Cena 39,00 €