Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Gastronomija Panonske Slovenije

na zalogi pri dobavitelju- dobava 5-7 dni.
SKU
9789616882828
Dodaj v primerjavo
Cena 39,00 €

V pričujoči knjigi predstavljamo gastronomijo panonske Slovenije z naslednjimi od 24 gastronomskih regij: Prekmurje, Slovenske gorice, Prlekija, Haloze, svet pod Donačko goro in Bočem, Dravsko in Ptujsko polje, Spodnja Savinjska in Šaleška dolina, Celje, Laško, Kozjansko, Posavje in Bizeljsko.

Dodaj na seznam želja

Cilj projekta je priprava zbirke knjig, v katerih so zbrane zgodbe in recepti vseh jedi, ki sestavljajo piramido Strategije gastronomije Slovenije. Opis štirih gastronomskih regij Slovenije predstavlja zakladnico prehranske dediščine naše dežele, ki s sodobno nadgradnjo lokalnih in regionalnih posebnosti zaokroža razpoznavnost slovenske kulinarike. V štirih knjigah je opisanih 24 gastronomskih regij Slovenije, dopolnjenih s 430 strokovno izbranimi živili, jedmi in pijačami, ki predstavljajo podobo Slovenije.

Jedi in pijače so upodobljene na barvnih fotografijah. Vsaka od 24 regij pa je uvedena z izbrano barvno reprodukcijo umetniškega dela slovenskih ustvarjalcev likovne umetnosti. Pokrajinske upodobitve odražajo značilnosti regij in tako s prestižno likovno podobo uvajajo posamezna poglavja. Umetniška dela hranijo umetnostne galerije v Sloveniji, ki so na ta način udeležene pri tem projektu.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616882828
Leto izdaje 2021
Število strani 208
Dimenzije 21,0 x 27,0
Vezava Trda
Izdal Založba Hart
Avtor Janez Bogataj
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Gastronomija Panonske Slovenije
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Gastronomija Panonske Slovenije

Cena 39,00 €