Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Javne službe

Na zalogi
SKU
9789612845339
Dodaj v primerjavo
Cena 34,00 €

Knjiga podaja nov uvid v področje nacionalnih javnih služb glede na vpliv prava Evropske unije. Reforme javnih služb so visoko na politični agendi v državah Evropske unije; iskanje ravnovesja med prostim trgom in posegi države v spreminjajočih se razmerah ni enostavna naloga.

Dodaj na seznam želja

Javne službe

Reforme javnih služb so visoko na politični agendi v državah Evropske unije; iskanje ravnovesja med prostim trgom in posegi države v spreminjajočih se razmerah ni enostavna naloga. Na tovrstne razprave močno vplivajo vprašanja, povezana z javnimi službami. 

Delo podaja nov uvid v področje nacionalnih javnih služb glede na vpliv prava Evropske unije; avtor se v njem ukvarja s trendi razvoja javnih služb v Evropi in pravu EU, s storitvami splošnega ekonomskega pomena in socialnimi storitvami splošnega pomena, univerzalno storitvijo kot novejšim konceptom »evropske« javne službe, s financiranjem javnih služb, oblikami izvajanja gospodarskih javnih služb, z javnimi službami in pravom državnih pomoči, s tem povezanim konkurenčnim pravom in javnimi naročili. S tem podaja uvid v razumevanje soodvisnosti med gospodarskim dogajanjem, družbenimi institucijami in političnimi odločitvami ter s tem v samo ovrednotenje smisla in delovanja javnih služb.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612845339
Leto izdaje 2019
Število strani 542
Dimenzije 16,0 x 23,0
Vezava Mehka
Izdal Beletrina
Avtor Mirko Pečarič
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Javne službe
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Javne službe

Cena 34,00 €