Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Joga za ženske po metodi iyengar

Na zalogi
SKU
9789610146070
Dodaj v primerjavo
Cena 24,99 €

Knjiga je prilagojena spreminjajočim se potrebam žensk med mesečnim ciklom in v življenju nasploh. Priročnik vam ponuja spoznavanje z jogo, natančen opis položajev,nežno spodbudo za premagovanje tesnobe, odvisnosti, žalosti ter vadbo nadzora diha za še bogatejše izkušanje joge.

 

Dodaj na seznam želja

Joga

Urška Božič Križaj je, kot pravi, čisto navadna ženska. Tudi njo je življenje premetavalo in oporo je odkrila v jogi. Šolala se je pri B. K. S. Iyengarju, enem največjih jogijskih učiteljev, in njegovih učencih, svoje znanje pa nenehno izpopolnjuje.

Joga za ženske po metodi iyengar je prilagojena spreminjajočim se potrebam žensk med mesečnim ciklom in v življenju nasploh.

Pričujoči priročnik vam ponuja: 
- spoznavanje z jogo in metodo iyengar
- natančen opis položajev, od osnovnih do naprednejših, in njihovih koristi
- napotke za prilagojene različice, saj je vselej treba prisluhniti telesu
- zaporedja položajev za dobro počutje, energijo, telesno moč, uravnan mesečni cikel, blaženje PMS, nosečnost, poporodno obdobje
- nežno spodbudo za premagovanje tesnobe, odvisnosti, žalosti
- vadbo nadzora diha (pranajama) za še bogatejše izkušanje joge

Skozi osebno izkušnjo in preizkušnje nam priznana slovenska učiteljica joge za odrasle in otroke razkrije svojo zgodbo o strasteh, pasteh, raziskovanjih in luči na koncu predora. Daruje nam orodja za zdravje telesa, duše in uma ter nas vabi, da se ji na poti joge pridružimo.

Iyengar

B. K. S. Iyengar velja za eno izmed največjih avtoritet joge na svetu. Jogo je na svojevrsten in izviren način prakticiral in učil skoraj 80 let. Umrl je avgusta 2014 star 95 let, za sabo pa pustil čudovit biser izročila takoimenovane Iyengar joge, metode poučevanja in prakticiranja joge, ki ji sledi več milijonov učencev po celem svetu. Napisal je številne knjige o vadbi joge in filozofiji, od katerih so najbolj znane Light on Yoga, Light on Pranayama, Light on Yoga Sutras of Patanjali, Tree of Yoga, Light on Life, ki so bile prevedene v številne jezike.

B. K. S. Iyengar je bil zagotovo eden izmed najbolj priznanih jogijev na svetu, ki je dosegel, da se je joga razširila in razvila tudi na Zahodu. Njegova zapuščina je neprecenljiva, obsežna in kompleksna, vsekakor bo pa še dolgo svetila na nas ter nas navdihovala in razsvetljevala.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789610146070
Leto izdaje 2018
Število strani 208
Dimenzije 22,0 x 16,0
Vezava Mehka
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Avtor Urška Božič Križaj
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Joga za ženske po metodi iyengar
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Joga za ženske po metodi iyengar

Cena 24,99 €