Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Kaj moramo starši naučiti otroke o denarju, preden gredo od doma

Na zalogi
SKU
9789616541541
Dodaj v primerjavo
Cena 25,00 €

Ena od pomembnih odgovornosti vsakega starša je, da otroke naučimo kako ravnati z denarjem. Ni lahko, kajti starši se tega v šoli nismo učili. Niti nas tega niso znali naučiti naši starši, ki so živeli v svetu z eno banko, eno zavarovalnico in eno trgovino. Toda časi so se spremenili in finančna pismenost je nekaj kar otroci v svojem življenju pogosto potrebujejo bolj kot kaj drugega. In da jim lahko starši pri tem pomagajo, je pomembno, da se s tem najprej soočijo sami.

Dodaj na seznam želja

Finančna vzgoja otrok

'Kaj moramo starši o denarju naučiti svoje otroke, preden gredo od doma' je vodnik, ki vam bo pomagal pri finančni vzgoji otrok. Knjiga vas bo v 37 poglavjih vodila skozi različna obdobja otrokovega življenja. Pri tem so s svojimi nasveti pomagali najuglednejši osebni finančni svetovalci, kadrovski strokovnjaki, psihologi, finančni analitiki, uspešni podjetniki in še marsikdo.

Da bi bilo vse skupaj čim bolj praktično in uporabno, pa so člankom dodali še številna razmišljanja mladih ljudi.

Pogoste finančne dileme

Knjiga odgovarja na številna finančna vprašanja od otrokovega rojstva pa vse do njegove osamosvojitve:
- kdaj otrokom dati prvo žepnino,
- kako jih naučiti varčevati in voditi osebni proračun,
- kako jih pripraviti na prve zaslužke,
- kako izbrati sanjski poklic,
- kako jih naučiti prepoznati denarne goljufije,
- kako do lastnega stanovanja
- in še marsikaj drugega.

Dobre navade ravnanja z denarjem

Starši smo torej tisti, ki moramo najprej usvojiti dobre navade ravnanja z denarjem, da jih lahko potem prenesemo na svoje otroke. Prepričani smo, da vam bo knjiga pri tem v veliko pomoč.

Strokovnjaki dodajajo:

»Če ste otroka poučili, kako naj skrbi za zdravje in družino, potem ga morate tudi o denarju. To so namreč top tri vrednote pri odraslih Slovencih. Pričujoča knjiga je do zdaj najboljše orodje, kako začeti,« meni osebni finančni svetovalec Samo Lubej.

Kadrovska strokovnjakinja Laura Smrekar dodaja: »Mladi danes živijo v svetu, kjer je edina stalnica sprememba. Da bodo lahko samozavestno in pogumno vstopali v življenje in na karierno pot, potrebujejo našo podporo in vodila. Knjiga je enkratna popotnica za starše in učitelje, ki želijo mlade opolnomočiti z informacijami, nasveti in praktičnimi napotki s področja upravljanja denarja, izbire poklica in iskanja dela.«

Predsednica Zveze prijateljev mladine Moste-Polje Ljubljana Anita Ogulin: »Ko sem zares pozorno prebirala knjigo, sem imela ves čas pred seboj preštevilne otroke, mlade in njihove starše, ki vsak dan prihajajo po pomoč. Ko pomagamo družinam, je med oblikami pomoči tudi finančno opismenjevanje. Preprosto zato, ker družine, starši, mladi in otroci ne zmorejo, ne znajo pravilno upravljati denarja, tudi ko se trudimo zagotoviti jim vsaj minimalni finančni tok za življenjske potrebe. Prav zato je treba vedeti prav vse, s čimer nas opremlja ta knjiga. Ne prinaša zgolj znanja o usmerjanju naših otrok. Prinaša tudi številne dobre zgodbe in izkušnje. Prinaša utrinjanja otrok, mladih in odraslih in s tem opremlja slehernega bralca tudi z vrednotami, ki jih je nujno živeti.«

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616541541
Leto izdaje 2017
Število strani 230
Dimenzije 15,0 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal Finance
Avtor Matjaž Nidorfer
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Kaj moramo starši naučiti otroke o denarju, preden gredo od doma
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Kaj moramo starši naučiti otroke o denarju, preden gredo od doma

Cena 25,00 €