Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Kam je izginilo deset milijard? - Gospodarska gibanja in privatizacija v samostojni Sloveniji

Na zalogi
SKU
978-961-261-385-3
Dodaj v primerjavo
Cena 29,90 €
Dodaj na seznam želja

Bine Kordež: "Moj položaj in vloga enega najbolj tipičnih predstavnikov oziroma akterjev negativnih procesov v družbi (po mnenju medijev in posledično še bolj javnosti) me razumljivo omejujeta pri razmišljanju in predstavljanju ekonomskih vidikov razvoja samostojne Slovenije. Pri teh omejitvah je seveda mišljena kredibilnost, upoštevanje in zaupanje v verodostojnost mojih stališč in zapisov. Vendar ne glede na to poskušam v pričujoči knjigi predstaviti svoje videnje dogajanj v razvoju naše države od osamosvojitve naprej z vsemi prednostmi ter slabostmi in napakami, ki so bile pri tem storjene. Pri tem se opiram predvsem na številne podatke, na široko podatkovno bazo, ki jo imamo v Sloveniji in jo pri večini ocen praviloma zanemarjamo ali pogosto napačno interpretiramo (praviloma se koristi samo za potrditev negativnih trendov). Konkretne številke, in nekoliko bolj poglobljen vpogled vanje, pogosto ponudijo precej drugačne zaključke, kot pa se nam v medijih predstavljajo vsakodnevno."

Bine Kordež 

Bine Kordež je ekonomist poznan predvsem po neuspelem prevzemu Merkurja. Na osnovi dolgoletne prakse na vodilnih delovnih mestih in rednega spremljanja ekonomskih kazalcev že skoraj dvajset let objavlja tekste o aktualnih ekonomskih temah.

 

Iz predgovora: "Od nekdaj me privlači oporekati splošno sprejetim »resnicam«. Prav zato me najbrž zanima Bine Kordež kot tajkun, obsojen na šest let in pet mesecev zapora. V čem je njegova posebnost? Morda zadošča že njegova izjava: »Nikoli nisem rekel in nikoli ne bom, da v Sloveniji ni pravne države, samo zato, ker sem bil obsojen, kot to počnejo mnogi. Zaradi mojega primera pravne države ni nič več in nič manj.«. Bi jo zmogli, če bi bili v njegovi koži?" Jože Mencinger 

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-261-385-3
Leto izdaje 2015
Število strani 427
Dimenzije 15,0 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal Didakta
Avtor Bine Kordež
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Kam je izginilo deset milijard? - Gospodarska gibanja in privatizacija v samostojni Sloveniji
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Kam je izginilo deset milijard? - Gospodarska gibanja in privatizacija v samostojni Sloveniji

Cena 29,90 €