V vrečki ni artiklov.
Kar mirno

Tesnoba

Knjiga je nastala na podlagi 15 let izkušenj avtorice, ki se posveča predvsem ljudem z različno močno in pogosto tesnobo, razdeljena pa je na tri dele, v katerih je govora o različnih vrstah simptomov in strategijah ter tehnikah za njihovo odpravljanje. Tako lahko takoj najdete ustrezno poglavje glede na svoj simptom in vam ni treba brskati po celotni knjigi.

Če vas spremljajo močni fizični in čustveni simptomi tesnobe, kot so jeza, žalost, razdražljivost, obup, nespečnost, nihanja razpoloženja, zadihanost, vrtoglavica, težave z želodcem in prehitrim srčnim utripom, si preberite prvi del knjige, v katerem se avtorica posveča občutkom, ki gredo z roko v roki s tesnobo.

Če se zavoljo tesnobe obnašate drugače, kot bi si želeli, oziroma se vam vaše obnašanje zdi problematično, potem se lotite drugega dela knjige, v katerem je govora o tem, kako se nehati izogibati dejavnostim, ki smo jih včasih oboževali, se izogibati določenim ljudem in zaradi tesnobe odpovedovati že dogovorjene sestanke in srečanja, kako ponovno sesti za volan in se odpraviti v trgovino, kar vam sicer nažene strah v kosti, in opustiti neznačilno obnašanje v situacijah, ki v vas sprožajo tesnobo (recimo da ne nagovorite prijateljev na zabavi).

V tretjem delu knjige se avtorica posveti mislim oziroma strategijam za zmanjšanje neustreznih in nekoristnih misli, ki vam prej škodujejo kot koristijo. Ste morda kronično zaskrbljeni, se vam v glavi ves čas podijo vedno znova iste misli, vedno pomislite na najslabši možni scenarij, imate o sebi najslabše mnenje, češ da je bolje, da kar takoj vržete puško v koruzo, ali pa vas mučijo iracionalna prepričanja (recimo da ste gotovo pozabili doma prižgan štedilnik, zato se boste po službi vrnili na pogorišče, če se takoj ne odpeljete nazaj domov in preverite, kaj se dogaja, čeprav veste, da je ta misel popolnoma iz trta zvita)? Potem vam je ta del pisan na kožo.

V vseh delih avtorica prepleta teorijo s preprostimi vajami, ki vam bodo hitro in učinkovito pomagale ublažiti tesnobo, ko boste to najbolj potrebovali, vse vsebovane strategije in tehnike pa so utemeljene na preverjenih načelih kognitivne vedenjske terapije, terapije sprejemanja in predanosti (ACT) ter praks čuječnosti.

978-961-7079-04-3 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/k/a/kar-mirno_1.jpg 978-961-7079-04-3
23.89 EUR 2021-11-01 Zaloga: Na zalogi
-8%

Kar mirno

Kar mirno Dr. Jill Weber

Preverjene tehnike za zaustavljanje tesnobe

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 167 zlatnikov = 1,67 €.
V današnjem prezaposlenem svetu, ki ves čas dirja sem ter tja, je tesnoba hočeš nočeš postala pogosta spremljevalka sodobnega človeka. Čeprav je psihologija še zelo mlada znanstvena veda, pa nam lahko pri tem zelo pomaga z znanstveno preverjenimi in utemeljenimi preprostimi tehnikami, ki po besedah avtorice, dr. Jill Weber, klinične psihologinje iz Washingtona, D.C., pomagajo večini ljudi. Samo v sebi je potrebno verjeti, da si lahko pomagate, obenem pa se naučiti v pravem trenutku prepoznati tesnobo in jo ugnati v kozji rog.

Vroča cena: 23,89 €

Prihranek: 2,10 € (8%)

Redna cena: 25,99 €

Brezplačna dostava

Podrobnosti artikla Kar mirno

O avtorju Kar mirno

Dr. Jill Weber

Dr. Jill Weber


Dr. Jill Weber je klinična psihologinja z več kot 15 let izkušnjami z zdravljenjem otrok in odraslih s tesnobo v svoji zasebni psihološki ordinaciji, pomaga pa tudi pri depresiji, odpravljanju nenadzorovane jeze, napadih panike, nizki samopodobi in podobnih težavah. Piše blog za revijo s psihološkimi članki Psychology Today in članke za revijo USA Today ter časopis The Washington Post, v goste pa so jo kot strokovno komentatorko povabili tudi že na CNN. Dr. Webrova je avtorica serije knjig o formuli za odnose, The Relationship Formula Series, v katerih je govora tudi o tem, kako si okrepiti samozavest, ustvarjati tesnejše odnose s soljudmi in prepoznavati toksične odnose. Za več informacij o njej obiščite njeno spletno stran www.drjillweber.com.

Več o Dr. Jill Weber

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(3)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

Manja

Objavljeno 12.03.2020

Ta knjiga bo pa v današnjem času prav prišla.

Ta knjiga bo pa v današnjem času prav prišla. Priporočam vsem, ki ste malce nervozni glede trenutne situacije.

Irena

Objavljeno 12.02.2020

Knjiga lepo in nazorno opiše postopke, s katerimi

Knjiga lepo in nazorno opiše postopke, s katerimi si pomagaš ne toliko preprečiti tesnobo, temveč jo doživeti v milejši obliki.

Sara

Objavljeno 16.01.2020

S to knjigo sem premagala del moje tesnobe. Še

S to knjigo sem premagala del moje tesnobe. Še vedno se borim proti tesnobi, vendar mi je s pomočjo te knjige veliko lažje. Sara

Kar mirno

Dr. Jill Weber

Vroča cena: 23,89 €

Prihranek: 2,10 € (8%)

Redna cena: 25,99 €

Kar mirno

Oglejte si tudi