Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Klavirski avtomat

Na zalogi
SKU
978-961-274-218-8
Dodaj v primerjavo
Cena 13,99 €
Prvi roman Kurta Vonneguta ml. je mrazeča zgodba o inženirju Paulu Proteusu, ki mora zmoči preživeti v svetu, ki ga obvladuje superračunalnik in popolnoma vodijo stroji. Paulov upor je žlahtno vonnegutovski - divje zabaven, smrtno resen in grozljivo blizek resničnosti.
Dodaj na seznam želja

Prvi roman Kurta Vonneguta ml. je mrazeča zgodba o inženirju Paulu Proteusu, ki mora zmoči preživeti v svetu, ki ga obvladuje superračunalnik in popolnoma vodijo stroji. Paulov upor je žlahtno vonnegutovski - divje zabaven, smrtno resen in grozljivo blizek resničnosti.

S tem romanesknim izdelkom pisatelj prerešeta teme, ki jih bodo akademiki razčlenjevali in dramatizirali v prihajajočih stoletjih. Njegova družba prihodnosti - Vonnegut je stanje spoznal kot uslužbenec v podjetjuGeneral Electric, kjer so stroji vse hitreje nadomeščali ljudi - je mehanična in kruta, brezbrižna za človeške posledice, malone vesela ob kopičenju človeške stiske. Protagonist romana Paul Proteus, inženir v podjetju Ilium Works, prvi z grozo opazi to spremembo, nato pa se trudi obrniti smer zamenjave človeške delovne sile s stroji.

Boji Iliumstroja in Paula so premišljena karikirana različica zgodovinskega in naraščajočega delavskega boja za uveljavitev dostojanstva in smisla človeške delovne sile. Roman predoči vse Vonnegutove pomisleke in poglede na véliko dilemo stoletja tehnološke prevlade: duhovne potrebe prebivalstva ne smejo služiti tehnološkemu in posttehnološkemu gospodarstvu.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-274-218-8
Leto izdaje 2014
Število strani 400
Vezava Mehka
Izdal Sanje
Avtor Kurt Vonnegut ml.
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Klavirski avtomat
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Klavirski avtomat

Cena 13,99 €