V vrečki ni artiklov.
Kraški rob

Vodnik

Marca 2019 je izšla nova edicija vodnika po Kraškem robu, tokrat še bogatejša in obsežnejša, saj se območju pridružujeta Vipavska in Goriška regija s plezališči Vipava, Vipavska Bela, Dolge Njive, Lijak in bolderiščem Vitovlje. Kot vedno se trudijo vsako izdajo izboljšati in dvigniti na še nekoliko višji nivo. Novi vodnik tako sedaj obsega že 20 plezališč in preko 2600 smeri v Sloveniji in Italiji. Posodobljena, na novo poslikana in preverjena so bila tudi vsa ostala plezališča: Osp in Mišja peč, Črni Kal, Črnotiče in Risnik na slovenski ter Napoleonica, Santa Croce, Costiera, Aurisina, Grotta Katerina, Sistiana, Doberdo in Val Rosandra na italijanski strani. 

Vodnik je oblečen v bolj trpežno platnico s priročnim trakcem, ki bo prišel prav, saj obsega že 432 strani. Vsem, ki se zadeva zdi pretežka za tovorjenje pod steno pa bo gotovo všeč, da je v ceno vodnika brezplačno vključena tudi aplikacija Vertical Life, s katero na vašem mobilniku dobite dostop do vseh plezališč v knjigi. Vodnik natančno, zabavno in informativno pokriva vsa plezališča v regiji, s posodobljenimi ocenami in linijami smeri, od katerih je vsaka označena na foto skici, pogosto iz več kotov. Vodnik kombinira panoramske-drone fotografije od daleč z izjemno praktičnimi DOFAP fotografijami pogleda izpod stene, kar je situacija, ki jo kot plezalec tudi vidite, ko iščete smer. 

Vsebini je dodanih tudi veliko informativnih tekstov o zgodovini, kulinariki in naravi, pa plezalski nasveti, intervjuji s pomembnimi plezalci ter kakšna zabavna zgodba za prosti čas. Vse skupaj dopolnjuje kopica odličnih fotografij in na koncu priročen seznam smeri po plezališčih, ne smemo pa pozabiti tudi na "rest day" odsek z namigi, kaj se vam splača obiskati in pogledati, ko ne plezate. V prenovljeni zasnovi bodo na svoj račun prišli tisti s slabšim vidom, saj je pisava občutno zrasla, kot tudi predstavitvena stran in fotografije sten. Opis plezališča je poleg praktičnih ikon razdeljen na pregled vremenskih razmer, stila plezanja, udobja za otroke in varnost ter primernost plezališča z namigi za posamezne nivoje plezalcev, včasih pa ostane kaj prostora tudi za kak zgodovinski utrinek ali anekdoto. Vse smeri na skicah so za lažjo uporabo barvno kodirane po ocenah. 

Kraški rob

Vodnik je v celoti dvojezičen, v slovenščini in angleščini, s kratkimi prevodi v nemščino, italijanščino, hrvaščino in francoščino. Z nakupom podprete tudi sklad za preopremljanje OSP. Po le nekaj obiskih plezališč iz vodnika Kraški rob vam gotovo ne bo žal, da ste svoje težko prigarane evre vložili v to najpopolnejšo enciklopedijo plezanja po Kraškem robu in širše. Vsem dosedanjim uporabnikom pa gre zahvala, da s svojo podporo omogočate, da gradijo vizijo vodnika še naprej v korist plezalcev, območja in vseh, ki si delijo Kraški rob.

 

9789619462508 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/k/r/kraski-rob.jpg 9789619462508
26.5 EUR 2020-07-19 Zaloga: Na zalogi

Kraški rob

Kraški rob Jurij Ravnik

Od severnega Jadrana do Vipavske doline

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 132 zlatnikov = 1,32 €.
Vodnik natančno, zabavno in informativno pokriva 20 plezališč z več kot 2600 smermi. Plezališča so na novo poslikana, vsaka smer pa je označena na foto skici, pogosto iz več kotov. Plezališča so do potankosti opisana - poleg praktičnih ikon za pregled vremenskih razmer, stila in varnosti plezanja, primernosti za obisk z otroki, so marsikje dodani zanimivi zgodovinski utrinki, plezalski nasveti ter vsebina o kulinariki in naravi.
Cena: 26,50 €

Podrobnosti artikla Kraški rob

ISBN 9789619462508
Leto izdaje 2019
Število strani 432
Dimenzije 15,0 x 21,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Toka Piki
Avtor Jurij Ravnik

O avtorju Kraški rob

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Kraški rob

Oglejte si tudi