Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Lege življenja

Na zalogi
SKU
978-961-7050-63-9
Dodaj v primerjavo
Cena 18,90 €

Povežeš dve osebi, ki prej nista bili povezani; in včasih se svet spremeni, včasih pa ne.

Dodaj na seznam želja

Knjiga Lege življenja je po izboru časopisa Guardian uvrščena med sto najboljših knjig 21. stoletja. To ne preseneča, saj gre za unikatno pripoved, v kateri je intimna zgodba angleškega pisatelja Juliana Barnesa mojstrsko ovita okoli meditacije o življenjskem zanosu, pozneje pa se prevesi v sprijaznitev z minljivostjo.

Ko je leta 2008 po kratki, neozdravljivi bolezni umrla Pat Kavanagh, literarna agentka in soproga Juliana Barnesa, je pisatelj potreboval več let, da je ubesedil svoje občutke ob izgubi življenjske sopotnice. Tega se ni lotil v dnevniško beletrističnem slogu, temveč je v večplastno literarno delo, razdeljeno na tri poglavja, poleg njune zakonske zgodbe vpletel vrsto zgodovinskih oseb, od boemskega angleškega polkovnika Freda Burnabyja do znamenitih francoske igralke Sarah Bernhardt in fotografa Nadarja, ki jih je povezovala nenavadna strast: letenje z balonom.

Balonarstvo je Barnesu ponudilo izvrstno osnovo za izpisovanje ljubezenskih pustolovščin in življenjskih prelomnic teh živopisnih oseb, da bi nas nato s svojo izbrušeno stvarno, a obenem poetično pisavo spustil v globino svoje duše in pred nami razgrnil prostranstva lastnega in občečloveškega žalovanja.

Julian Barnes v Legah življenja izvirno poveže zgodovinsko in intimno, zamišljeno in doživljeno, zgodbo o aerofotografiji in zgodbo o svojem spominjanju, s čimer izpiše roman, ki je v svojem bistvu delo o ljubezni v njenih tančinah in izgubah. V njem odnos s svojo ženo strne v eno najlepših posvetil: »Srce mojega življenja; življenje mojega srca.«

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-7050-63-9
Leto izdaje 2020
Število strani 120
Dimenzije 21,0 x 12,5
Vezava Mehka
Izdal UMco
Avtor Julian Barnes
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Lege življenja
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Lege življenja

Cena 18,90 €