Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Leto čudodelnih misli

na zalogi pri dobavitelju- dobava 5-7 dni.
SKU
978-961-7050-19-6
Dodaj v primerjavo
Cena 19,90 €

Pred seboj imamo izrazito osebno, toda obenem univerzalno izkušnjo: soočanje z dokončno izgubo ljubljenega človeka, z najglobljimi prvinami dolgoletnega partnerstva, ob tem pa seveda tudi s samim seboj.

Dodaj na seznam želja

Žalovanje

Leto čudodelnih misli je pretanjen portret zakonskega življenja v dobrih in slabih časih, ki ga je Joan Didion napisala s spoštovanje zbujajočo poštenostjo in neprikrito strastjo. Gre za avtobiografsko pripoved o žalovanju v letu po nenadni smrti njenega moža, novinarja, pisatelja in scenarista Johna Dunna. Med večerjo dan pred silvestrovim je doživel usoden srčni napad. V nekaj hipih se je končalo njuno štiridesetletno partnerstvo in avtoričino življenje se je nepovratno spremenilo. Postopno sprejemanje te tragične izgube Joan Didion predstavi rahločutno, a tudi neprizanesljivo do same sebe. Njen izčiščeni zapis je prejel številna priznanja, med drugim nominacijo za prestižno Pulitzerjevo nagrado. Leto čudodelnih misli danes velja za klasično knjigo o žalovanju.

Spomini Joan Didion se pričnejo nekaj dni pred božičem, ko nenadoma hudo zboli Quintana, njena in Johnova edinka. Bolezen se začne kot gripa, nato preide v pljučnico in nazadnje v septični šok. Le nekaj dni zatem pa Johna pokosi srčni infarkt.

Čustveno nabita knjiga je pisateljičin poskus, kako ponovno najti smisel bivanja in ustvarjanja navkljub dvojni družinski tragediji. Avtorica v Letu čudodelnih misli podoživlja in vedno znova analizira dogajanje pred moževo smrtjo in po njej, vzporedno s tem pa opisuje skrb za obolelo Quintano v času njene dvakratne hospitalizacije. Ko v spominu boleče, vendar lucidno obuja te dogodke, se osredinja na različne vidike svoje izkušnje, vključuje pa tudi literarne, medicinske in psihološke poglede na žalovanje in bolezen.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-7050-19-6
Leto izdaje 2018
Število strani 223
Dimenzije 15,0 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal UMco
Avtor Joan Didion
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Leto čudodelnih misli
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Leto čudodelnih misli

Cena 19,90 €