Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Matejina veganska kuhinja

Na zalogi
SKU
978-961-269-002-1
Dodaj v primerjavo
Cena 46,00 €

Več kot 200 izvirnih receptov, blizu 100 fotografij, od juh do glavnih jedi in seveda sladic.

Dodaj na seznam želja

Drugi del zelo uspešne knjige obsega 208 novih receptov na 160 straneh s spremljajočimi fotografijami. V uvodu so podrobno opisane sestavine (žitarice, stročnice, zgoščevalci, moka....). V 14 –ih poglavjih so recepti za juhe, enolončnice, vloženo sadje, marmelade, sladice, rižote, testenine, raznovrstno zelenjavo, stročnice in še kaj bi se našlo. Na koncu je še opis hrane in kako deluje na naše telo.

Predstavljeni priročnik je pri nas prvi in edini, ki temeljito predstavi vegansko prehrano. Poudarek je seveda na receptih, vendar kuharica daje bralcu na voljo tudi celostni pregled veganske filozofije. Izdaten del knjige je namenjen izboru sestavin, razlagam prednosti in slabosti posameznih jedi, dodatkov, kuharskih pripomočkov in načel. Na primer, zakaj je plinski štedilnik primernejši od električnega in zakaj mikrovalovi ubijejo hrano.

Nepogrešljiv je tudi seznam veganskih sestavin, ki so nam večinoma neznane, in trgovin, kjer jih lahko kupimo. Veganska prehrana je stroga oblika vegetarijanstva. Ne zavrača zgolj mesa, ampak vsa živila živalskega izvora, torej tudi mleko, jajca in ribe. Prav tako odsvetuje razhudnike (paradižnik, papriko, jajčevce, krompir), beli sladkor in belo moko. Zelo pomembno je še, da so sestavine naravno pridelane, torej brez umetnih gnojil, sredstev za zatiranje zajedavcev idr.

Mateja Tea Dereani preučuje veganstvo dvanajst let, desetletje pa že poklicno pripravlja hrano po njegovih načelih. Po njenem mnenju ne drži, da vegani nimajo česa jesti, saj je izbor jedi veliko pestrejši kot v sodobni zahodni kuhinji. O tem priča skoraj sto petdeset receptov v enajstih skupinah, od preprostih juh in žitnih jedi do specialitet, kot so lešnikova sarma, suši s hrenom, ohrovtovi kaneloni, praznični kruh in ne nazadnje sladice od tort do sladoleda.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-269-002-1
Leto izdaje 2008
Število strani 161
Dimenzije 21,5 x 27,5
Vezava Mehka
Izdal Chiara
Avtor Mateja Tea Dereani
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Matejina veganska kuhinja 2
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Matejina veganska kuhinja

Cena 46,00 €